Cibulová polévka se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup…
Nejprve dáme vařit vodu, rozpustíme v ní kostky bujónu a přidáme podle chuti polévkové koření a do vroucí nasypeme nudličky, které povaříme cca 15 minut.Poté je přendáme…
Také v létě jíte rádi lehké zeleninové obědy? Pak jsou pečené plněné papriky ideální volbou. Jako náplň použijeme bulgur, quinou a plátky cukety a na náplni necháme…
Během sezóny cuket přijde vhod každý způsob, jak je využít. Tento si jistě oblíbíte, pokud máte rádi pikantní chutě. Plátky cukety stačí namočit do těstíčka ochuceného…
Lahodnou směs šťavnatých kousků masa a dušené zeleniny podáváme polévanou ochucenou zakysanou smetanou. V jídle si vychutnáme mnoho chutí, které spolu dobře ladí.…
Máslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
Pokud vám štěstí přálo a z lesa jste si přinesli plné košíky hub, může se vám hodit tento recept na skvělou houbovou paštiku. Při přípravě využijete i přebytky paprik.…
Brokolicová polévka jistě patří mezi oblíbené polévky. Tuto krémovou, dochucenou česnekem a polévkovým kořením doplníme ještě vajíčkem, které jí dodá na výživnosti. Tak…
I úplnou klasiku můžeme připravit trochu jinak. Řízky obalené ve směsi drcených kukuřičných lupínků a mandlí krásně křupou. Díky naložení přes noc jsou navíc velmi…
Máte rádi smažený květák? Připravte ho tentokrát trochu jinak a obalte ho ve voňavé strouhance, ochucené parmazánem a čerstvými bylinkami. Dozlatova osmažený květák si…
Tento lahodný pokrm hraje na talíři všemi barvami. Roládky z kuřecího masa, plněné bylinkovou omeletou, s voňavou rýží, ochucenou kari kořením a hráškem, tvoří…
Tuto voňavou polévku připravíme z vývaru z uzeného masa. Přidáme do ní zeleninu a také kroupy, díky kterým bude dostatečně vydatná. Chuť doladíme česnekem, majoránkou a…
Smažený hermelín je oblíbená klasika, kterou připravíme během chvíle. Na povrchu je krásně křupavý, uvnitř zase krémový. Místo obvyklého trojobalu ho můžeme obalit v…
Krémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Nádivku obvykle pečeme na jaře, nejčastěji na Velikonoce. Nesmí v ní chybět zelené bylinky, které představují příchod jara, a uzené maso, které ji provoní. Nádivka je…
Tato výborná zeleninová polévka je plná chutí. Přidáme do ní ředkvičky, kukuřici, pórek i mrkev. Polévku zahustíme bramborou, takže do ní nemusíme dávat žádnou mouku.…
Pečená kuřecí stehna jsou díky snadné přípravě velmi oblíbeným pokrmem. Zkuste je vylepšit skvělou brokolicovou nádivkou, a z obyčejného jídla se rázem stane sváteční…
Nevíte jak upotřebit bohatou úrodu kedluben? Vyzkoušejte tento snadný recept na máslové kedlubny, podávané s vařeným vejcem. Za pomoci mikrovlnné trouby vše zvládnete…
V jednoduchosti je krása, a v tomto případě také neodolatelná chuť. Stonky bílého chřestu, omotané plátkem slaniny, potěší každého, kdo je vyzkouší. Spojení zdravé…
Představují jednoduchý a výrazně ochucený pokrm, který v sobě spojuje jemnost krátce dušené zeleniny a pikantnost pepře. Tradiční recept s moderním nádechem je skvělým…
Cuketová polévka je skvělý způsob, jak zužitkovat i starší přerostlé kusy cukety. Jen z nich musíme před vařením vydlabat tvrdá jádra a oloupat tlustou slupku. V tomto…
Jednoduché, chutné a navíc rychle hotové. Skvěle se hodí jako hlavní jídlo s dipem, nebo jako příloha k masu. Cuketa dodá placičkám vláčnost a jemnější chuť, zatímco…