Kedlubnové kari
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme " na skus "…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme " na skus "…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, z nich pak nakrájíme nudličky asi 1.5 -2 cm široké. Nudličky osolíme a okořeníme (koupené koření obsahuje i sůl). Cibule…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Červená řepa je sice na první pohled obyčejnou zeleninou, má však blahodárné účinky na naše zdraví. Za pomoci několika surovin z ní můžeme připravit zajímavě ochucený…
Krevety jsou oblíbené díky lahodné, jemné chuti. Jejich příprava zabere jen pár minut a v máslovo-smetanové omáčce ochucené bylinkami a česnekem chutnají skvěle. Dejte…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka). Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi…
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
Pikantní cizrnová polévka po mexicku je ideální volbou pro milovníky ostrých a výrazných chutí. Kombinace cizrny, rajčat a voňavého koření vytváří sytou a lahodnou…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.Přidáme rajčatový protlak a rýži. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.Poté postupně přiléváme vývar a…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Pikantní dýňová polévka vonící po kari, okořeněná chilli papričkou, vás zahřeje a postaví na nohy. Její příprava je jednoduchá a milovníci těchto hutných a sytých…
1. Všechny přísady, kromě soli, dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10…
1)Nakrájejte cibule na plátky a dejte je do mísy 2)Nastříhejte do ní čerstvý koriandr 3)Přisypte směs koření 4)Přidejte zázvor 5)Přes cedník přesyjte 1 hrnek…
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní…
Chladnější podzimní dny jsou jistě důvodem k častějšímu vaření polévek. Ze sladké mrkve můžeme snadno uvařit lahodnou krémovou polévku dochucenou exotickým kari kořením…
Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku…
Thajská kokosová polévka s kuřetem a houbami je velmi rychle připravena, takže si nachystejte suroviny dopředu, aby jste se zbytečně nezdržovali. Ve středně velkém hrnci…
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…