Libanonské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenBatata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Listy špenátu nebo salátu i koriandru opláchneme, necháme okapat a dáme do misky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nasekáme na nudličky. Mrkev oškrábeme škrabkou,…
Květák má skvělou a jemnou chuť, která se dá dobře kombinovat. V tomto pokrmu ho ochutíme kokosem, zázvorem a kari, díky tomu bude mít jídlo exotický nádech. Pokrm…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Čedar nahrubo postrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a…
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme…
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru…
Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná…
Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm. Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky. Přidáme zbylý olej na který dáme…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Rádi kupujete chutné smažené závitky v asijském bistru? A co je zkusit připravit doma? Podle tohoto velmi podrobného receptu se vám zcela jistě povedou. Budou skvělé -…
Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli, nasekanou chilli…
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do…
Čočku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 20 minut vaříme (voda by měla být téměř všechna vyvařena, čočka kašovité konzistence). Poté odstavíme, přisypeme bulgur,…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde…
Kuřecí játra jsou bohatá na vitamíny a živiny a jsou jednou z velice oblíbených a dostupných surovin z vnitřností. Klasiku české kuchyně tak můžeme spojit s exotickými…
Drobná černá čočka je oblíbená díky příjemné chuti i vysokému zastoupení bílkovin. Připravit z ní můžeme jednoduchý salát. Stačí přidat rajčata, cibuli a čerstvý…
Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby…
Maso nakrájíme na nudličky, pórek na půlkolečka. Ve woku rozpálíme sezamový nebo rýžový olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme kari koření a několik minut společně…
Asijská jídla se výborně hodí v teplých dnech. Zasytí a přitom jsou stále velmi lehká a dobře stravitelná. Kouzlo výborného pokrmu je v precizním dochucení. Suroviny lze…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…