Šunkové závitky v aspiku
Recept ještě nebyl hodnocenNálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Brambory nastrouháme (jak má kdo radši. Můžeme nahrubo i najemno). Vmícháme vejce a rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme. Formu na muffiny vymažeme olejem a naplníme…
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Nakládané zelí má v naší kuchyni tradici. Je surovinou, která by v zimě neměla chybět. Nakrouhané zelí přes noc naložíme s cibulkou, cukrem a Dekem. Další den jej…
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile…
Řepu zabalíme každou zvlášť do alobalu, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme doměkka. Pečenou řepu necháme vychladnout, pak ji oloupeme a nastrouháme nahrubo.K řepě…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Velmi jednoduchý recept, jak si uchovat až do podzimu salát z červené řepy. Úžasnou výhodou je, že ho netřeba zavařovat a je v lednici kdykoliv při ruce. Červená řepa,…
V míse promícháme majolku s bílým jogurtem, přidáme jemně nasekanou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr, jemně krájené nebo strouhané jablko, strouhaný křen, dochutíme…
Změklé máslo ušleháme a postupně zašleháváme jemně nastrouhanou nivu a nastrouhaný křen. Nakonec přidáme několik kapek (podle chuti a konzistence) koňaku a promícháme.
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Recept na ovarové vepřové koleno podávané s pikantním salátem z kysaného červeného zelí a křenu. Podávat můžete s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. A navíc…
Salámová pomazánka s křenem je lahodná a pikantní pochoutka, která zaujme svou jemností i výraznou chutí. Ideální na čerstvé pečivo nebo jako netradiční základ na…
V jednoduchosti je krása a to platí i v případě těchto sýrových chuťovek. Plátky sýra pomažeme pomazánkovým máslem, métským salámem a nakrájíme. Výsledné jednohubky…
Na různých oslavách nesmí chybět spousta různých chuťovek. Šunkové rolky s pomazánkou z čerstvého sýra, křenu a ořechů, jsou opravdu famózní. Hodí se nejen jako…
Křen postupně přimíchávejte do jogurtu. Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do…
Palačinky z červené řepy mají jemnou strukturu a krásný růžový odstín, který v kombinaci se sýrovou náplní a čerstvými bylinkami působí svěže a vizuálně výrazně. Snadná…
Sýr s máslem utřeme do pěny. Přidáme ostatní přísady včetně sardinek. Vymícháme hladký krém.
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Vepřové koleno můžeme jednoduše připravit v tlakovém hrnci. K dochucení stačí použít pepř, libeček a sůl. Servírujeme ho s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Kromě…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
V první řadě nahřejeme troubu na 150 C. Maso osolíme, dostatečně opepříme a v nádobě vhodné do trouby opečeme na oleji ze všech stran dohněda. Vyjmeme, do výpeku…
Rychle připravený plátek masa s libovolnou přílohou je oblíbenou večeří, když přijdete pozdě z práce. Vyzkoušejte třeba hotové kotlety před podáváním prohřát se…