Pikantí masovo-zelný štrúdl

Suroviny

1 balení chlazeného listového těsta
1,5 balíčku kysaného bílého zelí
1 větší cibule
2 nahrubo nastrouhané mrkve
1 PL čerstvě nastrouhaného křenu (zázvoru)
olej
sůl
cukr
drcený kmín
hladká mouka
300 g pokrájeného upečeného vepřového masa (libovolné maso)
1 majonéza
sezamová semínka nebo kmín
olej
voda
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.

  2. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme podle chuti cukr, drcený kmín, sůl a dusíme doměkka.

  3. Když je zelí měkké, odstavíme jej z plotýnky, přikryjeme a necháme asi 3 minuty odstát.

  4. Poté vše ještě jednou promícháme, vymačkáme ze zelí šťávu, kterou pustilo při dušení a necháme vychladnout.

  5. Na vále s hladkou moukou rozválíme listové těsto. Doprostřed placky dáme ochucené zelí, na něj položíme pokrájené upečené vepřové nebo jiné maso a přehrneme zelím ze stran.

  6. Stočíme do závinu, okraje spojíme a založíme dospodu.

  7. Závin potřeme majolkou /nebo rozšlehaným vejcem/ a pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C, po dobu 15 minut, pak teplotu snížíme na 180 C stupňů a dopékáme cca 20 minut dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Závin je velmi chutný, nejvoňavější je, když nám zůstane maso třeba z kachny, pak se nám vůně line po celém bytě a je to pochoutka.

Štrůdl zase jinak, než tradiční sladký štrůdl.

Četla jsem zde recepty a trochu jsem štrúdl "letně opálila", tak se omlouvám.

Komentáře k receptu Pikantí masovo-zelný štrúdl

  • nofrona nofrona

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    pěkný rcp a nádherné foto:-p:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Parádní bašta:-p+6:yes:krásně nafocená:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    varilamyskakasicku: já se chci dusit smíchy!!!;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vařila myška štúdlíček, tak já jí dám bodíček;-):-):yes::yes:
    štrúdlík bude dobroučký, když je foto hezoučký:-p;-):-K:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova: děkuji Jani, no, já jsem také našla fígl, že by jsi se dusila smíchy:-)):-D, ale jinak si ráda nechám vždy poradit, děkuji:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Máš čím dál hezčí fotky. A včera jsem se dozvěděla od Bahuly, jak se dá obrázek ještě vylepšit na Nikonu;-). Tohle tvé jídlo nemá chybu, Ivo;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea: díky, Andrejko, je tam jemně pokrájené maso z vepřového plecka, bylo původně připravené k umletí, ale pak jsem to stáhla do štrůdlu, takže pak se to v tom zelí takto spojilo;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Závin se zelím a uzeným dělám taky, je to dobrota:-p. Ale spíš než maso se mi na fotkách zdá, že tam je nějaká dobrá sekaná, ne?;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zelný štrůdl masový štrůdl se zelím zelný závin štrůdl s masovou náplní zelný štrůdl s uzeným vařila myška recepty zavin s masovou naplni zelný štrůdl s uzeným masem zelný štrůdl z listového těsta zelný závin z listového těsta masovej strudl závin s masovou- zelnou náplní závin z listového těsta se zelenou nadivkou strudl plneny masovou směsi slaný závin z listového těsta se zelím štrůdl s uzeným a zelím trojhránky se zelím a uzeným slané koláče s masovo zelnou náplní slaný zavin z bramboroveho těsta štrudl