Nejjednodušší křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenKřenová omáčka se připravuje ze syrového křenu a právě na jeho intenzitě velmi záleží – odvíjí se o dní výsledná chuť křenovky. Pokud podáváte s uzeným masem, část mléka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křenová omáčka se připravuje ze syrového křenu a právě na jeho intenzitě velmi záleží – odvíjí se o dní výsledná chuť křenovky. Pokud podáváte s uzeným masem, část mléka…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso. Osolíme,…
Nakládané okurky zvládneme připravit i bez vaření nálevu. Sterilované okurky jsou krásně křupavé a perfektně doplní naše oblíbená česká jídla. Využijeme je i do různých…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Křen s hořčicí je výrazná a chutná kombinace, která dodá vašim pokrmům správný říz. Spojení ostrého křenu a pikantní hořčice vytváří jedinečnou přílohu, která se skvěle…
Kapr po židovsku patří k těm pokrmům, které jsou snadné na přípravu. Receptů na něj existuje spousta. Restovaného kapra dusíme na víně spolu se žampiony a křenem.…
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abysme dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového…
Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme. Přisypeme maso, promícháme a postupně…
Zapečená krkovice je vynikající pokrm, který spojuje intenzivní chuť uzeného masa s jemností a bohatostí zapékaných ingrediencí. Tato sytá a aromatická varianta je…
Salám a sýr nejprve rozsekáme na kousky nožem, pak vložíme do mixéru a nožem na sekání surovin ještě pečlivěji rozmělníme. Přidáme hořčici, křen a promícháme. Necháme…
Křenový: Do mističky dáme všechny ingredience a promícháme.Bylinkový: Bylinky nasekáme najemno a vložíme do mističky k bílému jogurtu, zakápneme citrónem, osolíme a…
Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme si světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je…
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru.…
Zelí a cibuli nakrájíme na jemno.V misce smícháme olej se zbytkem ingrediencí na zálivku.Zelí pořádně promícháme se zálivkou, nejlépe rukama promačkáme, aby zkřehlo.…
Řepu zabalíme každou zvlášť do alobalu, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme doměkka. Pečenou řepu necháme vychladnout, pak ji oloupeme a nastrouháme nahrubo.K řepě…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) natrháme a dáme do misy (bez hrubých stoniek).Pridáme na rezance nakrájané papriky a cibuľu, chren, vňať a olej. Dobre premiešame…
Lučinu rozmačkáme se solí, pepřem a jemně strouhaným křenem. Vyšleháme smetanu na šlehačku, tu po lžících vmícháme do ochucené lučiny.Plátky sýrů a šunky potřeme náplní,…
Křenová pomazánka s jablkem a sýrem vyniká svou svěží a vyváženou chutí. Pikantní křen se tu jemně doplňuje s nasládlým jablkem a sýrem, čímž vzniká skvělá pomazánka na…
Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny.Poté do…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20min. odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky. V…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, lehce posypeme pepřem, gril.kořením nebo jakým máme rádi. Potřeme křenem, hořčicí. Na jednu polovinu plátku dáme angl. slaninu, na…