Rychlokvašky pro dědu
Recept ještě nebyl hodnocenUrodilo se vám hodně okurek a nestíháte je zpracovat. Máme pro vás recept na okurky rychlokvašky, kde využijete přerostlé kusy. Chuť je jemnější než u tradičních kvašáků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Urodilo se vám hodně okurek a nestíháte je zpracovat. Máme pro vás recept na okurky rychlokvašky, kde využijete přerostlé kusy. Chuť je jemnější než u tradičních kvašáků…
Křenová pomazánka s jablkem a sýrem vyniká svou svěží a vyváženou chutí. Pikantní křen se tu jemně doplňuje s nasládlým jablkem a sýrem, čímž vzniká skvělá pomazánka na…
Příprava Krajíčky tvrdšího chleba pokropíme mlékem a namažeme máslem. Salám i sýr nakrájíme na nudličky a promícháme. Směs klademe na máslem namazané krajíce a v…
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Dále přidáme koření,…
Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme si světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je…
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Prsa nakrojíme a rozevřeme, přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme hořčicí a poklademe křenem smíchaným s jablkem. Pevně stočíme a stáhneme…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Žampiony pokrájíme na plátky, podusíme na jarní cibulce na oleji.K…
Pomazánka z aromatické nivy je oblíbená především pro svoji nezaměnitelnou chuť. Jak a s čím ji budete podávat je zcela na vás. Skvěle chutná na plátku pečiva, s…
Plněná vejce která budou ozdobou obložené mísy na oslavě, nebo dobrou večeří. Směs můžeme naplnit do zdobícího sáčku, případně naplnit bílky lžičkou. Na dochucení se…
Spojení nasládlé červené řepy, jemného sýra Lučina a pikantního křenu dává vzniknout pomazánce, která je lehká, zdravá a neotřelá. Skvěle se hodí na chléb, bagetku i…
Spojení nasládlé červené řepy, jemného sýra Lučina a pikantního křenu dává vzniknout pomazánce, která je lehká, zdravá a neotřelá. Skvěle se hodí na chléb, bagetku i…
Nakládaný křen je ostrý a osvěžující doplněk, který perfektně zvýrazní chuť masa, uzenin i sýrů. Kombinace pikantního křenu a sladkého jablka s trochou octa a cukru…
Tvaroh vymícháme s trochou mléka. Přidáme křen (já dávala tak 4 vrchovaté polévkové lžíce), sůl a pepř.Cibulku i s natí nakrájíme na tenká kolečka (dávala jsem 2 menší…
Zelí, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, kterou jsme ochutili octem a solí. Promícháme, scedíme a necháme vychladnout. Z vývaru, octa,…
Smícháme křen s majonézou.Do křenové majonézy přidáme na nudličky nasekanou šunku nebo salám.Přidáme nasekaná vejce uvařená natvrdo. Dobře promícháme.Získanou pomazánku…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí z na druhou stranu dáme vrstvu nastrouhaného křenu. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích…
Všechny suroviny na dip vložíme do úzké hlubší misky, rozmixujeme ponorným mixérem a dáme na půl hodiny vychladit.Poté podle potřeby dochutíme a podáváme k masu.
Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny.Poté do…
nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián …
Salám a sýr nejprve rozsekáme na kousky nožem, pak vložíme do mixéru a nožem na sekání surovin ještě pečlivěji rozmělníme. Přidáme hořčici, křen a promícháme. Necháme…
Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso. Osolíme,…
Lučinu rozmačkáme se solí, pepřem a jemně strouhaným křenem. Vyšleháme smetanu na šlehačku, tu po lžících vmícháme do ochucené lučiny.Plátky sýrů a šunky potřeme náplní,…
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od…