Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Omáčky 2 názory

Suroviny

Na omáčku:
70 g másla
4-6 lžic hladké mouky
1/2 l mléka
1 kelímek 13% smetany
3-4 lžíce najemno nastrouhaného křenu
sůl
pepř
trochu cukru
Uzené maso
knedlík
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilejeme studené mléko, přidáme smetanu a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme do varu.

  2. Přidáme sůl, pepř a cukr podle chuti, nastrouhaný křen a provařujeme ještě asi 10 minut - omáčku po celou dobu promícháváme, aby se nám nepřipálila.

  3. Je-li omáčka moc hustá, přilejeme trochu mléka a případně omáčku ještě trochu dosolíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou

  • Iljusa Iljusa

    vynikající - klidně by mi stačilo k tomu vařené vajíčko ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Nedávno jsem tuto křenovou omáčku vařila, ale s vepřovým dušeným masem. Moc chutnala :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: křenová omáčka recept křenová omáčka hovězí jazyk s křenovou omáčkou recepty křenová omáčka recept na křenovou omáčku recept křenová omáčka krenova omacka s uzenym křenová omáčka s uzeným jazykem babiččina křenovka veprovy jazyk s krenovou omackou hovězí jazyk recept křenová omáčka recepty hovězí jazyk recept - křenová omáčka kuře s krenovou omackou vepřové jazyky v křenové omáčce omacka krenova uzený jazyk v křenové omáčce moravská křenová omáčka uzený hovězí jazyk recept s křenovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo