Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Recept ještě nebyl hodnocenPodle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo…
Připravte si s námi pohádku mládí, jak se krupicové kaši někdy říká. Recept nabízí postup přípravy tak, aby ji zvládl i začátečník nebo nepříliš zkušený kuchař. Bez…
Říká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Umíte si představit, že upečete úžasný koláč téměř bez práce a dokonce nepotřebujete ani těsto? Přesně takový je totiž sypaný koláč podle našeho receptu. Naplnili jsme…
Rychlá a zároveň výživná polévka, která voní po zelenině a másle. vás díky krupičce a vejci příjemně zasytí. Je to polévka dětství, kdy nám ji připravovaly naše babičky.…
Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…
Německý makový koláč s tvarohem zaujme už na první pohled a co teprve, když ho ochutnáme. Pod čepičkou z křehkého máslového těsta se skrývá bohatá vrstva tvarohové…
Někdo si oběd bez polévky nedokáže představit. Tato klasická ho určitě potěší. V mžiku je hotová. Navíc je plná zeleniny, zahuštěná vejcem a dětskou krupicí. Velmi…
Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože si nejste jistí přípravou těch domácích? S tímto receptem se už obávat nemusíte. Jednoduchost přípravy bramborových knedlíků…
Rychlá varianta oblíbených bramborových knedlíků z horkých vařených brambor vás potěší jednoduchostí přípravy. Chutný přílohový knedlík bude ladit k masu se zelím i…
Není nad poctivý tažený vývar se zeleninou a vlasovými nudlemi. Ovšem ne vždy je čas a prostor k jeho přípravě. Když potřebujete připravit rychlou a chutnou polévku,…
Snad nejjednodušší jablečný koláč, jaký si dokážete představit. Stačí jen smíchat sypké suroviny a vzniklou směs v pekáči prokládat strouhanými jablky. Nakonec zasypete…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným…
Tvarožník je oblíbeným moučníkem pro svou vláčnost a šťavnatost. V tomto receptu je kombinace tvarohu doplněná křupavou máslovou drobenkou. Zkrátka výborný koláč, který…
Závin z kynutého těsta kombinuje vláčnou makovou náplní se šťavnatou úrodou podzimních švestek. Závěrečné potření rozpuštěným máslem dodá moučníku neodolatelnou vůni,…
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte…
Múku, cukor, detskú krupičku a prášok do pečiva dobre premiešame.Jablká nastrúhame a premiešame s cukrom a škoricou.Na vymastený a strúhankou vysypaný plech rovnomerne…
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník…
Nekynuté tvarohové koláče s ovocem jsou oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu, můžeme použít jakékoliv ovoce, například jablka, provoněná skořicí. Hotový koláč…
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.Česnek oloupeme a rozmačkáme.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Pažitku nasekáme nadrobno.Mleté krůtí maso smícháme s…
Klíčem k úspěchu ovocných knedlíků je hlavně těsto. Musí být lehké, přesně jako tyto tvarohové s trochou dětské krupice. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, například…
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel a spousta z nás si je vychutná i se svíčkovou nebo koprovou omáčkou. Těsto můžeme různě tvarovat, ale i plnit,…