

Hlavička z Jižních Čech
Suroviny
- 1 kg bůčku
- (3/4 l polévky - vývaru z bůčku)
- 1 balení dětské krupičky
- strouhanka - stejné množství jako krupičky
- 8 stroužků česneku (rozetřít)
- 3 lžičky soli
- kostka kvasnic
- 4 rohlíky na kostečky
- 15 vajec ( z bílků sníh)
- nadrobno nasekané lístky z 5 kopřiv
Postup přípravy receptu
Bůček osolíme, uvaříme ve slané vodě, nakrájíme na kostky.
Vývar necháme zchladnout a přidáme droždí, trošku krupičky a rozmícháme. Dále přidáme zbytek surovin, promícháme, necháme hodinu kynout.
Pak těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech a vysypaný strouhankou. Pečeme 1 hodinu při 200°C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hlavička z Jižních Čech
-
Dobrý recept, byla to trošku změna oproti naší tradiční velikonoční nádivce, ale díky za ni...