Kuřecí čína
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí čína je klasika, kterou nikdy nic nezkazíte. Kuřecí maso, zelenina, houby a koření tvoří dohromady perfektní kombinaci. Recept je jednoduchý a rychlý, takže ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 572 kJ / 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 1,20 g |
–– polynenasycené | 2,10 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuřecí čína je klasika, kterou nikdy nic nezkazíte. Kuřecí maso, zelenina, houby a koření tvoří dohromady perfektní kombinaci. Recept je jednoduchý a rychlý, takže ho…
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Skvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je…
Máte už dost těžkých jídel, po kterých těžko dopnete kalhoty a toužíte po změně jídelníčku? Začněte třeba s tímto snadným receptem na lahodný těstovinový salát s kousky…
Možná tomu nebudete věřit, ale i celer může být skvělou pochoutkou. Ať už si z něj připravíte hranolky, řízky nebo třeba tento výborný salát doplněný s voňavým sýrem a…
Maso vidličkami natrháme a ve výpeku lehce prohřejeme. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Připravíme jogurt s česnekem a solí.Zeleninu ochutíme solí,…
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Masových směsí najdeme mezi recepty mnoho. Každý má svůj rodinný recept, který je něčím výjimečný. Nejinak je tomu v případě tohoto chilli corne carne, ve které jsou k…
Všichni milujeme recepty z jednoho hrnce či pánve. Je to snadné, rychlé a jednoduché. Vyzkoušejte kuřecí maso s tarhoňou, s vůní česneku a lehkou zeleninou a potěšte…
Pokud máte chuť na zdravou a odlehčenou večeři, pak si můžete připravit pohanku s restovanou zeleninou. Tento pokrm je navíc vhodný i pro vegetariány, ale zajisté osloví…
Kuřecí maso je velice variabilní surovinou a lze jej připravit na spoustu různých způsobů. Za necelou hodinu vaření zvládnete z kuřecího masa a zeleniny, vytvořit…
Tyto mexické fazole připravované na způsob chilli con carne jsou oblíbené pro svou jednoduchost jídla z jednoho pekáčku. Jejich pikantnost si můžete upravit kořením dle…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou papriku, plátky česneku a bílé části cibulek. Společně opékáme, přidáme pasírovaná rajčata a…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem je dokonalou letní pochoutkou, která kombinuje sladkou chuť čerstvé kukuřice s aromatickými bylinkami a krémovým máslem. Bylinkové…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou je oblíbeným pokrmem, je rychlý na přípravu a zeleninu lze obměňovat podle fantazie. Rovněž dresink lze dochutit pokaždé…
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Camembert nakrájíme na kostičky. Salát zakápneme trochou olivového oleje, přidáme koření dle chuti a promícháme. Tortilly…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Mexická kuchyně nabízí spoustu různých pokrmů, které mají často jedno společné, jsou pikantní a obsahují fazole. Zapečené tortilly burritos, plněné povětšinou směsí…
Čas od času není od věci trochu odlehčit jídelníček bezmasým pokrmem. Lehký zeleninový kuskus je velice snadný a rychlý na přípravu, navíc skvěle chutná. Doslova ideální…
Ve větší pánvi (používám pánev wok) si osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso a prudce orestujeme až zhnědne, vařečkou odděláváme maso od sebe ! zasypeme kořením chilli…
Uvařime těstoviny dle návodu.Na oleji z konzervy tuňáka osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme tuňáka a kukuřici, osolíme, opepřime a chvilku podusime. Vmícháme…
Vydatný vrstvený salát z ostravské Poruby je složený ze sytých surovin a jeho barevné vrstvy vyniknou v průhledné míse. Podávat ho můžete stejně jako bramborový salát –…
Uvaříme těstoviny, mezi tím než se uvaří si na pánvi osmahneme na cibuli kabanos.Do velké mísy nakrájíme všechnu zeleninu, přidáme uvařené těstoviny, osmažený kabanos,…