Toskánská omáčka s těstovinami

Mleté maso Doba přípravy: 2hodiny 15 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 2hodiny 15 názorů

Suroviny 6 osob

1000 g mletého masa (mix 50% hovězího, 50% vepřového, ale může být i samostatně jen vepřové nebo hovězí)
100 g mrkve
100 g hrášku
100 g kukuřice
150 g rajského protlaku (z části lze nahradit pikantním kečupem)
100-150 g žampionů
2 cukety (mladé)
1 cibule (větší)
sójová omáčka sladkokyselá
škrob
sůl
pepř
bazalka
slunečnicový olej
česnek
těstoviny (oblíbené)
sýr (oblíbený)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji.

  2. Přidáme mleté maso a opečeme. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném ohni. Je třeba hlídat, aby se omáčka nepřipálila!

  4. Až jsou žampiony a mrkev poloměkké, přidáme cuketu na kostky, hrášek a kukuřici.

  5. Dle chuti můžeme přidat bazalku a sójovou omáčku, ale nemusíme. V případě potřeby přiléváme vodu. Vše důkladně provaříme na mírném ohni.

  6. Až je vše měkké, rozmícháme v trošce vody asi 1-2 polévkové lžíce škrobu, zamícháme do omáčky a důkladně provaříme.

  7. Odstavíme a zamícháme dle chuti utřený česnek, v případě potřeby dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s oblíbenými těstovinami a sypané sýrem.

Poznámka od kuchařky

V případě použití předupravených (mražených nebo sterilovaných surovin, přidáváme zeleninu naráz. Příprava je rychlejší.

Tato varianta chutná naší rodině nejvíce, ale je možné téměř jakoukoliv surovinu vynechat nebo zaměnit.

Komentáře k receptu Toskánská omáčka s těstovinami

  • katerina-b katerina-b(neregistrovaný)

    Kamča: Děkuji za upozornění dlouho jsem tu nebyla takže o soutěži nevím, každopádně fotku přidám hned jak bude uvařeno ...:-)

    Odpovědět

  • Kamča Kamča(neregistrovaná)

    katerina-b: Katko tobě nevadí, že na té fotce je úplně něco jiného než tvůj recept:-? Kukuřice a hrášek nikde a maso taky nevypadá mleté. Uvař to ty a dej tam svoje foto a uvidíme, jak to má doopravdy vypadat. Tohle byla jenom honba za body do soutěže, navíc stejnou směs, co sem přidala jako foto Bibi dala i k jinému receptu. Ale je to tvoje volba, je to tvůj recept:-K

    Odpovědět

  • katerina-b katerina-b(neregistrovaný)

    Bibinka: děkuji za fotečky, nedávno jsem ji dělala, ale než jsem to stačila vyfotit tak bylo po omáčce tak snad příště :-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    nj kdyz se nemazou recepty, ktere se lisi ve spetce kminu ci lzicce mouky na vic, ci se radsi neprida vubec zadne koreni, protoze jen recept bez koreni tu neni ... tak jake pak volani po spravedlnosti

    Ja se jen modlim, at soutez skonci a lidi si pujdou honit sve ego jinam ...

    Odpovědět

  • Kamča Kamča(neregistrovaná)

    JanaB1: Co by člověk neudělal pro výhru. Je to nespravedlivé a adminové to jaksi nevidí, nebo nechtějí vidět. Tohle se má okamžitě smazat, to není foto k tomuto receptu, ale co že:-?:-?

    Odpovědět

  • Cleverka Cleverka

    JanaB1:Máš pravdu, je to stejná směs:-//. Navíc v tomto receptu je mleté maso a na fotce jsou kousky masa:no::no::no::no:

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

    Bibinka: Zda jsou tady všechny suroviny nejsem úplně přesvědčená. Nevidím hrášek ani kukuřici.
    Není to stejné jídlo, jako je na fotce u receptu Špagety napoleonského povaleče?
    Ono je to vlastně jedno, jestli se použije srnčí kýta nebo hrudí. U Špagety se sýrovou omáčkou není vidět omáčka a to maso je obrané z vařeného nebo pečeného kuřete?
    Neměří se tu stejným metrem.:no:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    bibi + bodík je jasný

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kačko, omáčka je naprosto úžasná svou chutí a my máme italská jídla rádi, mají šmrnc.:-p Přidala jsem ti fotky, ale kdyby se ti nelíbily klidně je vymažu;-)a bodík už jsem ti dala rovnou, když jsem tě tu vítala;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • katerina-b katerina-b(autor receptu)

    Bibinka: moc děkuji za milé přijetí :-) jsem velký nadšenec do vaření a nejraději pouštím uzdu své fantazii ...:-)
    Taky tu omáčku doma hodně vařím pravdou je, že nikdy nechutná dvakrát stejně pokaždé něco změním podle aktuální nálady a chuti ... :-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Bibinka Bibinka

    katerina-b:Katko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
    I když v Toskánské omáčce jsou malinké změny je moc chutná na špagetách, dělám jí a máme jí rádi. Máš 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • katerina-b katerina-b(neregistrovaný)

    1974andrea:

    já vím, ale chuťově tam sedí ...:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    V Toskánsku asi do omáček nepoužívají sójovku ani škrob k zahušťování, ale omáčka bude jistě chutná;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: toskánské špagety toskánská omáčka na špagety omačky k vepřove pečeni s těstovinami spagety po toskansku tokánská omáčka omáčka z vepřového masa s těstovinami toskánská směs vepřové maso s omáčkou a těstovinami omáčká s těstovinami toscanská omáčka omáčka na špagety z vepřového masa špagety s toskanskou omackou toskánská masová směs hovězí mleté s těstovinami omáčka na těstoviny toskánské hovezi toskánské špagety recept toskánské těstoviny se sýrem sojová omáčka s těstovinami omáčka k těstovinám