Dezert s vůní skořice a pomeranče

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 2 názory

Suroviny

Těsto na palačinku:
50 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžíce cukru
olej na potření pánve
Krém:
50 g pomeranče
1/2 lžičky nastrouhané kůry z pomeranče
1 lžíce zakysané smetany
75 g Mascarpone
1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného přírodního sirupu)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.

  2. Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme.

  3. Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče. Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dezert s vůní skořice a pomeranče

Tématické fráze: dezert z pomeranče dezert z pomerancu pečení s pomeranci dezerty z pomerančů dezert z z pomerančů pečení z pomeranče peceni z pomerancem desert z pomeranče dezert s pomeranči pomerance dezert dezert s pomerančích pomeranc dezerty dezert s pomeranč dezerty z pomeranče pomeranc jako dezert sirup z pomerančů a skořice peceme s pomerance pečeme několik minut dobroty z pomeranče