Kaštanový krém s medovým krokantem

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

500 g jedlých kaštanů
250 g plnotučného tvarohu (Mascarpone)
500 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
pomerančová kůra
rýžový sirup pochopitelně můžete nahradit jiným nebo cukrem
2 lžíce tekutého medu
lžíce oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany nařízněte rovným řezem před vypouklou část. Vařte v čisté vodě 10 minut. Poté vodu slijte a kaštany nechte v hrnci pod pokličkou ještě dalších 5 minut v páře. Takto připravené kaštany snadno oloupete.

  2. Přibližně 10 kaštanů si dejte stranou na krokant. Mléko přiveďte k varu. Do mléka přidejte oloupané kaštany a na mírném plameni za občasného míchání vařte, dokud vám nevznikne hrubší kaštanová kaše. Tuto kaštanovou hmotu přepasírujte přes jemné síto a nechte vychladit.

  3. Ušlehejte si pevnou šlehačku. V míse našlehejte tvaroh a vychladlé kaštanové pyré, přislaďte sirupem a lehce okořeňte strouhanou pomerančovou kůrou. Nakonec přimíchejte šlehačku a nechte vychladit.

  4. Zbylé vařené kaštany nasekejte na hrubší kousky a smíchejte s medem. Na malé pánvičce rozehřejte olej a přidejte kaštany s medem. Míchejte, dokud se tekutina nevypaří a med nezačne karamelizovat. Nechte vychladnout. Krém rozdělte do skleniček a ozdobte medovými kaštany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kaštanový krém s medovým krokantem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kastanovy sirup recept kaštanový krém z mascarpone kaštanový krem kaštanový sirup krokant do krému krokant krem kaštanovy krem s mascarpone domácí kaštanový krém