Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH
Recept ještě nebyl hodnocenPředmočím si římský hrnec aspoň na hodinu do vody. Jednu cibuli posekám na drobno, druhou na proužky. Do římského hrnce nasypu rýži, smíchám s posekanou cibulí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předmočím si římský hrnec aspoň na hodinu do vody. Jednu cibuli posekám na drobno, druhou na proužky. Do římského hrnce nasypu rýži, smíchám s posekanou cibulí,…
Kurča vykostíme a rozložený plát jemne osolíme. Na plát kuracieho mäsa rozložíme plátky syra.Prísady na mäsovú zmes dobre premiesime a zmes navrstvíme na syrovú vrstvu.…
Nejdřív si usmažíme na cibulce(trochu si jí můžeme nechat do pekáče k roládě) vejce, osolíme je a ještě do horkých rozmícháme tavený sýr dokud se nerozpustí, osolíme,…
Nejdřív si připravíme červené zelí ze sáčku způsobem, kterým běžně děláme. Cibuli nakrájíme najemno a dáme zesklovatět na trochu oleje, nebo sádla. Mezitím si nakrájíme…
Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce…
Kuře si prošpikujeme špejlí nebo párátkem, žampiony nakrájíme na plátky a vyplníme kuře uvnitř. Připravíme si s oleje, pepře, soli, papriky a kmínu marinádu kterou celé…
Kuře očistíme, omyjeme, rozpůlíme na půlky. Pak opatrně oddělíme kůži od masa, ale neúplně, u kosti hřbetu zůstane přirostlá. Pod kůži vložíme nakrájenou slaninu na…
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme drcený kmín, koření na kuře, grilovací koření, špetku sladké papriky a dáme stranou. Mezitím si nakrájíme na jemno cibulku. …
Celou směs smícháme v misce a namočíme do ní kuře přes noc. Druhý den rozehřejeme troubu na 180C a kuře pečeme na pečícím papíře dozlatova cca 50 minut. Jednoduché…
Kuřecí porce osolíme a opepříme, do misky dáme bobkové listy, rozmarýn a zalijeme vínem, přidáme kuře a necháme marinovat tak 30 minut.Poté kuřecí kousky vyndáme z…
Z klobásy vymačkáme obsah a smícháme ho s bramborami, nakrájenými na malé kostičky a nasekanou petrželkou. Kuře osolíme zevnitř i vně, opepříme a naplníme nádivkou.…
Do pekáče naskládáme omyté, na kolečka (asi půl cm silné) nakrájené syrové brambory ve slupce, tak aby byl pekáč téměř plný.Kuře rozčtvríme, osolíme a poklademe na…
Kuře rozčtvrtíme (naporcujeme), osolíme a mírně opaprikujeme pálivou paprikou (na jedné fotografii vidíte, že jsem pálivou paprikou šetřila, ale protože mám ostřejší…
Kuře si pořádně opereme, okrájíme tuk, biskupa a křídla. Celé kuře opatrně vykostíme. Prsa okrájíme a masem vyložíme případná prázdná místa. Celé kuře posypeme kořením…
Postup přípravy: Omýt a osušit kuře a vložit jej do většího pekáče (tak aby kolem něj zůstalo trošku místa). Smíchat sádlo, skořici, sůl a pepř a kuře touto směsí celé…
Kuře vykostíme a upravíme na plát nebo si koupíme již vykostěný plát masa. Na osolený plát položíme náplň, ze které jsme vytvořili šišku, a stočíme ho do rolády. Pro…
Mrkev, česnek, jablka a cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme na tuku a směs vložíme do pekáče. Z olivového oleje, tymiánu, soli, papriky, česneku připravte marinádu.…
Kuře dáme do pekáčku,máslo na něj pokrájíme. Všechny suroviny smícháme a nalejeme na kuře. Pečeme nezakryté cca 45 min.
Kuře naporcujeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vývarem a pečeme pod poklicí v mírně horké…
Nejdříve si uvaříme silný vývar. Celé naporcované kuře uvaříme ve vodě jako polévku společně s celou cibulí, mrkví, solí, bobkovým listem, a novým kořením. Jakmile je…
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi ze všech stran, aby dostalo kůrčičku.Nakrájíme cibuli, slaninu, smícháme v pekáčku a dáme do trouby, aby pustila…
Z kuřete uděláme silný vývar (můžeme použít i celé kuře, aby vývaru bylo víc a ze zbytku udělat polévku). Mezi tím, si na pánvi lehce opražíme (bez oleje) neuvařenou…
Kuře osolíme, vložíme do varné mísy nebo do pekáčku, posypeme kari kořením a plátky česneku, můžeme lehce posypat i oreganem.Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a…
Kuře rozporcujeme na 6-8 dílů, omyjeme, osušíme. Olej smícháme s kořením Meat másala a solí. Touto směsí "omatláme" kuřecí díly pečlivě a důkladně. Dáme do lednice…