Kořeněné kuřecí kousky na rajčatech

Suroviny 4 porce

1 pěkné kuře
2 velké cibule
8-10 rajčat
1 červená chilli paprička
sůl
2 lžičky kokosového cukru
1 lžička římského kmínu
2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky skořice
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme i s kostmi a kůží asi na 8-10 kousků. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Římský kmín v hmoždíři podrtíme. Rajčata přepůlíme, řeznou plochou přiložíme ke struhadlu s velkými slzami a nastrouháme tak, že nám v ruce zůstane jen slupka, kterou vyhodíme.

  2. V hrnci, nejlépe litinovém, rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a necháme zesklovatět.
    Pak přisypeme všechno koření, krátce opečeme a zalijeme postrouhanými rajčaty.
    Do hrnce přidáme kuřecí kousky a nakrájenou chilli papričku. Lehce podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké a začíná odpadávat od kosti. Při dušení podle potřeby lehce podléváme, ale ne moc, jen tak, aby nám na konci zůstala zahoustlá omáčka z rajčat a rozdušené cibule.

  3. Když je maso měkké, dochutíme podle potřeby solí a kokosovým cukrem a můžeme vypnout.
    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Kořeněné kuřecí kousky na rajčatech

K receptu nejsou žádné komentáře.