Tarhoňoto s pečeným kuřecím masem a mrkví - pro nejmenší

Suroviny

Pečené kuřecí maso:
kuře
sůl
kmín
olivový olej
Dále:
pórek
olivový olej
mrkev
tarhoňa
sůl
(množství surovin dle připravovaných porcí)

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme, použijeme již upečené kuřecí maso. Pokud nemáme, připravíme ho následovně: Kuře omyjeme, lehce osolíme a okmínujeme. Do pekáčku dáme olivový olej, na něj položíme kuře, pokapeme olejem a přikryté vložíme do trouby. Pečeme, než je kuře zcela měkké. V průběhu pečení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou.
    Následně obereme již vychladlé maso a nakrájíme ho na kousky.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka a mrkev na kousky.

  3. V kastrůlku rozpálíme olivový olej a na mírném plameni chvilku restujeme pórek. Přidáme mrkev, podlijeme vodou a dusíme, než je mrkev měkká.

  4. Dáme vařit tarhoňu - do hrnce dáme vodu a lehce ji osolíme. Přivedeme k varu, vsypeme tarhoňu a vaříme ji doměkka (je třeba ji zkusit). Po odstavení hrnce z trouby ji můžeme nechat chvilku dojít ve vodě, než ji scedíme.

  5. Když je mrkev měkká, přidáme k ní nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme ho prohřát. Přidáme tarhoňu, promícháme a pokud je třeba, tak dosolíme (ale většnou to nutné není).

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Oleje není třeba moc, dá se i ředit vodou, aby jídlo nebylo příliš mastné. Stejně tak se solí opatrně, pokud je osolené maso, není již třeba solit hotové jídlo.

Syté jídlo, které si dají i dospělí.

Komentáře k receptu Tarhoňoto s pečeným kuřecím masem a mrkví - pro nejmenší

  • Johanka128 Johanka128 (autorka receptu)

    yanull: Určitě by to bylo výborné...ale moje dcera má teprve 15 měsíců a zatím jí prudce opečené maso nedávám, i s pečeným teprve začínám. Měli jsme pečené kuře (peklo se rozporcované), tak jsem jí část masa nechala a udělala jí tarhoňoto. Byla to víceméně improvizace, na začátku jsem ani nevěděla, jestli jí dám rýži nebo tarhoňu. Ale ten nápad udělat těstoviny rovnou v pánvi je dobrý, občas tak dělávám rýži nebo quinou:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Na toto jídlo bych použila naporcované kuřecí díly, zprudka je opekla, dusila ve vlastní šťávě, pak přidala mrkev a podlila a v tom celém bych s přiměřeným množstvím tekutiny za občasného míchání dodělala tarhoňu. Zdá se mi zbytečné nejprve péci v troubě kuře, tarhoňa, popř. rýže by do sebe vsákla šťávu, a bylo by to moc dobré. ;-):-K:-K Vařím tak podobně vnukovi, např. s těstovinami, ty také dávám nevařené také později do pánve. Nejvíce se mi osvědčila malá kolínka.

    Odpovědět

Tématické fráze: tarhoňoto tarhoňa s pečenim masem recepty s pečeným kuřecím masem kuřecí maso pro nejmenší kuřecí maso s mrkví