Dýňové kuře / králík na bylinkách

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,5-2 hodiny 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,5-2 hodiny 2 názory

Suroviny 4 porce

1 naporcované kuře nebo čtyři stehna z králíka
100 ml bílého vína
cca 600 g dýně - oloupané a pokrájené
tymián čerstvý nebo sušený - dle možností
rozmarýn čerstvý nebo sušený - dle možností
sůl
1 větší cibule
30-50 g másla
2-3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem, společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle chuti (bylinky můžeme i namíchat) a na dýni naskládáme naporcované, dostatečně osolené kuřecí (králičí) díly, které poklademe plátky másla.

  2. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 40-45 minut (králíka o něco déle). Dle potřeby můžeme podlít troškou vody či vývaru.

  3. Poté odklopíme, polijeme kuře (králíka) dýňovým výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova. Dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.

  4. Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo klidně i s těstovinami.

Komentáře k receptu Dýňové kuře / králík na bylinkách

Tématické fráze: dýňové kuře