Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle osmahnu na drobno nakrájenou cibuli do zlatova a pak přidám předem namočené, okapané houby, okmínuji a nechám vydusit tekutinu. Pak na to nasypu na hrubé kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle osmahnu na drobno nakrájenou cibuli do zlatova a pak přidám předem namočené, okapané houby, okmínuji a nechám vydusit tekutinu. Pak na to nasypu na hrubé kostky…
Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme , omyjeme, nakrájíme…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad ně a osolíme je. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud chceme, můžeme k bramborám…
Nejprve si uděláme pesto z ricotty a hub. Do mixéru si přidáme 40g ricotty, 10g parmazánu, 25g vařených hříbků, 25g vařených žampiónů, sůl a pepř (pro chuť můžeme přidat…
Masový vývar: maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji…
Květák uvaříme ve slané vodě. Vodu, ve které jsme uvařili květák, zahustíme jíškou.Uvařený květák rozsekáme a 1/3 vrátíme zpět.Ze zbylého květáku, 1 vejce, 2 dkg…
Cibulku oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme na másle, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem / bujónem /. Přidáme na kostičky pokrájené omyté…
Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24hod marinovat. Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.…
Syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek.Přidáme vejce, opepříme, osolíme dle slanosti sýru a uzeného…
Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme. Cukety omyjeme, podélně rozřízneme a všechna semínka vydlabeme lžičkou. Brambory, mrkev a cukety nastrouháme nahrubo.Kopr i pažitku…
Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme.Přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku, máslo, trochu hrubé mouky a strouhanku.Tvoříme kuličky a vkládáme…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Kulatou pečící formu o průměru cca 20 cm vymažeme tukem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Jablka posypeme polovinou cukru, pokapeme…
Netradiční květáková polévka obohacená o cuketu a oku lahodící strouhanou mrkev. Květák je nízkokalorická zelenina, která díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na…
Starši rohliky nakrajime na kosticky, hrst kosticek osmahneme kratce na panvicce na masle a pridame k ostatnym kostickam. Pridame nakrajenou petrzelovou nať,…
Nejprve si uvaříme v osolené vodě brokolici a rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladka. Vmícháme sýr ještě do vlažné brokolice, aby se spojily v jednu směs. Podle chuti…
Tradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě…
Dozlatova upečená nádivka, krásně křupavá na povrchu, patří mezi oblíbené jarní a velikonoční pokrmy. Nádivku, plnou uzeného a kuřecího masa, můžete podávat samotnou,…
Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…
Výborná nádivka plná krůtího a kuřecího masa, vajec a zelených kopřiv navodí jarní náladu. Můžeme ji servírovat zatepla i studenou. Ideální je ji připravit den předem a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Vánoce britské královské rodiny: Tradičně se podává pečený krocan s bramborovou kaší a nesmí chybět ani čokoládový dort
Velikonoční tradice a recepty: Svátky jara voní mazancem a nejsou jen o pomlázce
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století