

Dlouho pečená vepřová špička na zelenině
Suroviny
- 600 g vepřové květové špičky
- mletá paprika
- mletá skořice
- mletý i celý badyán
- mletý muškátový květ
- jalovec
- tymián čerstvý či sušený
- hřebíček
- 100 ml suchého červeného vína
- 1 cibule
- 1 lilek
- 1 cuketa
Postup přípravy receptu
Maso potřeme veškerým kořením, zalijeme červeným vínem a necháme pár hodin marinovat.
Poté osolíme, nakrájíme si cibuli, přidáme k masu a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C.
Pečeme zvolna 4 hodiny, v případě potřeby podléváme vodou a na poslední hodinku ještě přihodíme nakrájenou zeleninu podle vlastní chuti – já jsem použila oblíbenou cuketu s lilkem.
Servírujeme ideálně nakrájené na tenké plátky přelité vypečenou šťávou a obložené výbornou zeleninou.