Dlouho pečená vepřová špička na zelenině

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

600 g vepřové květové špičky
mletá paprika
mletá skořice
mletý i celý badyán
mletý muškátový květ
jalovec
tymián čerstvý či sušený
hřebíček
100 ml suchého červeného vína
1 cibule
1 lilek
1 cuketa
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme veškerým kořením, zalijeme červeným vínem a necháme pár hodin marinovat.

  2. Poté osolíme, nakrájíme si cibuli, přidáme k masu a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C.

  3. Pečeme zvolna 4 hodiny, v případě potřeby podléváme vodou a na poslední hodinku ještě přihodíme nakrájenou zeleninu podle vlastní chuti – já jsem použila oblíbenou cuketu s lilkem.

  4. Servírujeme ideálně nakrájené na tenké plátky přelité vypečenou šťávou a obložené výbornou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dlouho pečená vepřová špička na zelenině

Tématické fráze: veprova spicka z boku květová špička recept květová špička recepty vepřová špička boku květova špička pečené vepřové na zelenině vepřová špička z boku recepty recept na vepřovou špičku vepřová špička z boku recept pečená špička dlouho pečená masa pecena špička recepty vevřové květová špička vepřová špička z boku pečená recept veprove špičky z boku pecena kvetova spicka spicka maso vepřové plátky z květové špičky dlouho pecene maso na zelenine a vine veprove maso špička