Kedlubnová polévka se sýrovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou jsou skvělou volbou pro každého, kdo miluje spojení jemného sýra, čerstvého špenátu a dokonale uvařených těstovin. Tento…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
Houbovec z Chuchelny je nadýchaný slaný nákyp, který připravíte z čerstvých, mražených či sušených hub, smetany a vajec. Voní naťovou petrželkou, muškátovým květem a…
Makrela má výraznou chuť, která si skvěle rozumí s různými druhy náplní – od slaniny až po zeleninu. Rybí závitky z ní jsou snadné na přípravu, krásně vypadají a ještě…
Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem…
Oblíbenou nádivku, provoněnou libečkem a petrželí, připravíte také z vinných klobás. Hotová bude během chvíle a můžete ji péct zároveň s masem a poslouží tak jako skvělá…
Vepřové maso nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka.Na trošce oleje maso opečeme, osolíme a opepříme a pak přidáme vodu a necháme dusit do poloměkka.Pak k masu přidáme…
Mouku smichame se susenym drozdim, cukrem a spetkou soli, rozklepneme vejce, prilijeme olej, vlazne mleko, zamichame, a vypracujeme testo, ktere nechame v teple vykynout…
Brambory pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vložíme je do hrnce s vodou (voda by měla být nejméně 5 cm nad bramborami) a uvaříme ve slupce. Potom brambory…
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a povaříme dalších cca 10…
Maso umelu a vložím do mísy. Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše dokonale…
Kuřecí maso očistíme a dáme vařit s omytou neoloupanou cibulí, mírně osolíme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky a spolu s nasekaným česnekem orestujeme…
Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit, přidáme muškátový květ…
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy. Výhodou je, že do ní můžete přidat vše, co máte rádi, třeba pikantní klobásku. Lahodná, kyprá nádivka se peče v remosce,…
Tradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě…
1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli omyjeme a…
Zapékací mísu vymažeme máslem, zbytek rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a vymícháme jíšku. Zalijeme přiměřeně mlékem, aby vznikl řidší bešamel, ochutíme kořením.…
Nakrájené brambory a očištěnou zeleninu vložíme do vroucí osolené vody, přidáme polovinu bujonové kostky a uvaříme doměkka. Měkké brambory a zeleninu rozmixujeme nebo…
Ze všech surovin vypracujeme těsto (na pomoučeném vále), poté jej zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, (minimálně přes noc).Druhý den těsto vyndáme, necháme…
Pokrájaný starší chlieb alebo rohlíky, žemle dáme variť do vody. Po rozvarení pretlačíme cez sito späť do vody v ktorej sa varilo. Osolíme, pridáme kvet, vlejeme smotanu…
Cibuľku smažíme na oleji, pridáme na malé kúsky nakrájané pečienky, ak nemáme, nič sa nedeje, je to chutné i tak. Namočený chlieb vyžmýkame, pridáme vychladnutú osmaženú…
Na masle orestujeme nastrúhanú mrkvu, pridáme hrášok, chvíľu ešte restujeme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Uvedieme do varu, vhodíme "strouhání", varíme do…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje téměř doměkka. Cibuli nakrájíme proužky, zpěníme na troše oleje, zaprášíme lžící hladké mouky, orestujeme, zalijeme…