Hráškový krém s kukuřicí a česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme. Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme. Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka,…
Skvělá a vláčná dýňová bábovka vonící perníkem vám v chladných podzimních dnech zlepší náladu a dokonce si zamlsáte trochu zdravěji. Bábovka je částečně z celozrnné…
Množství neuvádím záměrně, protože každý, kdo vaří silný hovězí vývar v domácích podmínkách, většinou připravuje větší množství, jelikož to není sice nic složitého, zato…
Cibuli si nakrájíme nahrubo, zalejeme horkou vodou z konvice, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Poté cibuli rozmixujeme ponorným mixérem a zavaříme kapání z…
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem.Uvařenou dýni rozmixujeme.Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, muškátovým květem,…
Květák rozebraný na růžičky vaříme v osolené vodě s masoxem a hrstí krupice do měkka.Do polévky vidličkou vmícháme syrové vejce, chvilku povaříme, dochutíme maggi,…
Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku…
Drožďová polévka je bohatá na vitamíny řady B. Ale je také velmi chutná. Pokud je navíc se základem ze zeleniny a výživným kapáním, bude i sytá. Tudíž vhodná na pořádnou…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Kuřecí maso je velice snadné na přípravu. Kousky naložíme do jogurtové marinády s hořčicí, česnekem a kořením. Poté je obalíme ve směsi kukuřičných lupínků a upečeme…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Květák má v naší kuchyni své stálé místo. Tato lehce nasládlá zelenina obsahuje spoustu vlákniny a zvládne tak zasytit na delší dobu. Nevíte co z něj připravit? Vsaďte…
Dozlatova upečená nádivka, krásně křupavá na povrchu, patří mezi oblíbené jarní a velikonoční pokrmy. Nádivku plnou uzeného a kuřecího masa můžete podávat samotnou nebo…
Objevte kouzlo nektarinek v nové podobě! V tomto receptu se promění ve voňavá, jemně kořeněná povidla, která potěší nejen na lívancích. Pečení v troubě zvýrazní jejich…
Dlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…
Jednoduché jídlo, které voní po houbách, slanině a poctivé domácí kuchyni. Těstoviny se spojí s osmahnutými houbami, zalijí mlékem s vejci a zapečou dozlatova. Sytý a…
Ve slané vodě uvaříme očištěný květák do středně měkka, tak, aby nebyl ani rozvařený, ani tvrdý. Než se květák uvaří, dáme vyškvařit slaninu, přidáme lžíci másla a poté…
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova.Přisypeme pokrájené žampiony,…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Strouhanku zalijeme mlékem, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Máslo rozpustíme, přidáme i s vajíčkem ke strouhance, osolíme, přidáme špetku muškátového květu,…
Starší pečivo pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Na pečivo nastrouháme na hrubém struhadle cuketu, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, drobně…