Vánoční rybí polévka z kapra a sumce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 275 kJ / 1 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,38 g |
Tuky | 75,69 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,36 g |
Sacharidy | 137,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Osmělil jsem se přidat sem desátý recept na vánoční polévku. Na tuhle klasiku máme přece jen každý jiné noty. Mám hned dvoje. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/letosni-vanocni-rybi... nebo jednodušší verze na http://www.mojetara.cz/recipe/vanocni-rybi-polevka.... Při podávání je dobré servírovat opečené kostičky v samostatné misce, jednak si každý může dát podle libosti a druhak se obvykle rychle nacucají a už to nevypadá tak dobře.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2017 00:32
Mourka: Dík za reakci, já žábry v receptu neřeším, jenom varuju před muškátem. To je jasná věc. Pohlreich je mistr, ale někdy jeho poznámky je třeba číst tak, že jde jenom o možnou nadsázku. Tedy může a nemusí to tak být. Já na jeho rady dám, ale také už mám něco odzkoušeno a používám i hlavu (tu ale s těma kapříma nevyvařuji). Žížalek bych se nebál, na žádné jsem dosud nenatrefil Ale třeba dělám žížalí polévku a nevím o tom. Jenomže s touhle mám úspěch. Jak poznamenal můj bedlivý pozorovatel casino, žábry také neřeší. A žluč je prevít. SOUHLAS. Před tím varuje každá obeznalá kuchařka. Kapra nekuchám, skládám polívku jako lego, mám jenom hlavy s kousky masa, vnitřnosti si kupuji zvlášť a věřím, že prodejci vědí co činí a činí to dobře. Zatím mě nezklamali. Doufám, že i letos to ta bude. Dík za tip na citronovou kůru, to asi bude fungovat. Přeju vánoční pochutnání ať už použijete můj recept nebo setrváte u toho svého
22. 12. 2017 23:15
Polévka může být hořká, pokud se do vnitřností protrhne žluč při kuchání kapra, jinak žábry ponechávám a nikdy jsem jí hořkou neměla. Přidávám nastrouhanou citronovou kůru.
29. 12. 2016 01:29
Madula:
Vařím hlavy i se žábrami a vývar není hořký.
Zkuste to
28. 12. 2016 07:13
Madula: Dík za dodatek, pokud jde o ty žábry před vařením, nepřipadala mi s nima polévka hořká jako prase, ale asi máme se Zdeňkem jiné chutě. Moje babička žábry nevyndavala. Nejspíše krajový zvyk. Každopádně to vyzkouším i podle Zdeňka (ale nejspíše až příští Vánoce)
27. 12. 2016 23:50
Jenom malý dodatek - je NUTNÉ - z hlav vytrhat žábry - je po nich polévka pak nahořklá. Kapr tam cedí vodu a tak tam uváznou i různé žížalky a pod. . Vím to už od babičky, teď třeba viz Pohlreich :
www.iprima.cz/tedvarisef/vanocni-klasika-podle-zdenka-pohlreicha. Čauky
26. 12. 2016 10:04
SUPER - OK
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zmrzlina jaro/léto
Přidáno před 7 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno před 13 hodinami

Kokosové placky s jogurtovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno 30. 6. 2022 20:58

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno 30. 6. 2022 17:17

Hraběnčiny brambory
Přidáno 30. 6. 2022 13:29
Právě bylo uvařeno:

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 4 hodinami

Nadýchaný piškotový korpus
uvařil/a Vete2018
před 4 hodinami

Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
uvařil/a Kava 2
před 5 hodinami

Kedlubnový salát se šunkou a tatarkou
uvařil/a Kava 2
před 5 hodinami

Kuřecí kousky v těstíčku
uvařil/a Pavel Janak
před 7 hodinami

Čokoládová pěna
uvařil/a Veronika.Hrozna
před 8 hodinami

Snadný jogurtový koláč s ovocem
uvařil/a Jaja.27
před 9 hodinami

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
uvařil/a Lenulll@a00
před 9 hodinami

Skořicový pletenec (Estonský kringel)
uvařil/a Andrea.
před 10 hodinami

Rychlá holandská omáčka
uvařil/a MartiBarti
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybí polevka z kapra rybí polévka podle pohlreicha rybí polévka z kapra recept recepty rybí polévka z kapra vánoční rybí polévka z kapra polévka z kapra rybí polévka z kapra pohlreich vánoční rybí polévka pohlreich vánoční rybí polévka pohlreich recept na rybí polévku z kapra vánoční polévka z kapra rybí polévka z kapra od polreicha rybí polévka pohlreich rybí polévka z kapra podle polreicha rybi polévka z kapr kapr žabry polevka s kapra vánoční rybí polévka podle pohlreicha vánoční rybí polévka vnitřnosti ze sumce
Suroviny: hlava kapří, kapr, bobkový list, koření nové koření, celer řapíkatý, mrkev, kořen petržele, cibule, cibule šalotka, pórek, zelenina, mouka hladká, víno bílé, sůl, pepř, květ muškátový, bulva celerová, rohlík, petržel
Vánoční rybí polévka z kapra a sumce
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAw4
6 názorů