Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Vánoční rybí polévka z kapra a sumce

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 + 180 minut

30 + 180 minut

26. 12. 2016 07:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 275 kJ / 1 978 kcal
Bílkoviny148,38 g
Tuky75,69 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,36 g
Sacharidy137,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Osmělil jsem se přidat sem desátý recept na vánoční polévku. Na tuhle klasiku máme přece jen každý jiné noty. Mám hned dvoje. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/letosni-vanocni-rybi... nebo jednodušší verze na http://www.mojetara.cz/recipe/vanocni-rybi-polevka.... Při podávání je dobré servírovat opečené kostičky v samostatné misce, jednak si každý může dát podle libosti a druhak se obvykle rychle nacucají a už to nevypadá tak dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mojetara mojetara

23. 12. 2017 00:32

Mourka: Dík za reakci, já žábry v receptu neřeším, jenom varuju před muškátem. To je jasná věc. Pohlreich je mistr, ale někdy jeho poznámky je třeba číst tak, že jde jenom o možnou nadsázku. Tedy může a nemusí to tak být. Já na jeho rady dám, ale také už mám něco odzkoušeno a používám i hlavu (tu ale s těma kapříma nevyvařuji). Žížalek bych se nebál, na žádné jsem dosud nenatrefil :-) Ale třeba dělám žížalí polévku a nevím o tom. Jenomže s touhle mám úspěch. Jak poznamenal můj bedlivý pozorovatel casino, žábry také neřeší. A žluč je prevít. SOUHLAS. Před tím varuje každá obeznalá kuchařka. Kapra nekuchám, skládám polívku jako lego, mám jenom hlavy s kousky masa, vnitřnosti si kupuji zvlášť a věřím, že prodejci vědí co činí a činí to dobře. Zatím mě nezklamali. Doufám, že i letos to ta bude. Dík za tip na citronovou kůru, to asi bude fungovat. Přeju vánoční pochutnání ať už použijete můj recept nebo setrváte u toho svého :-)

Mourka Mourka

22. 12. 2017 23:15

Polévka může být hořká, pokud se do vnitřností protrhne žluč při kuchání kapra, jinak žábry ponechávám a nikdy jsem jí hořkou neměla. Přidávám nastrouhanou citronovou kůru.

casino casino

29. 12. 2016 01:29

Madula:
Vařím hlavy i se žábrami a vývar není hořký.
Zkuste to:-)

mojetara mojetara

28. 12. 2016 07:13

Madula: Dík za dodatek, pokud jde o ty žábry před vařením, nepřipadala mi s nima polévka hořká jako prase, ale asi máme se Zdeňkem jiné chutě. Moje babička žábry nevyndavala. Nejspíše krajový zvyk. Každopádně to vyzkouším i podle Zdeňka (ale nejspíše až příští Vánoce) ;-)

Madula Madula

27. 12. 2016 23:50

Jenom malý dodatek - je NUTNÉ - z hlav vytrhat žábry - je po nich polévka pak nahořklá. Kapr tam cedí vodu a tak tam uváznou i různé žížalky a pod. :-(( . Vím to už od babičky, teď třeba viz Pohlreich :
www.iprima.cz/tedvarisef/vanocni-klasika-podle-zdenka-pohlreicha. Čauky ;-)

OLIN

26. 12. 2016 10:04

SUPER - OK :-):-O:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rybí polevka z kapra rybí polévka podle pohlreicha rybí polévka z kapra recept recepty rybí polévka z kapra vánoční rybí polévka z kapra polévka z kapra rybí polévka z kapra pohlreich vánoční rybí polévka pohlreich vánoční rybí polévka pohlreich recept na rybí polévku z kapra vánoční polévka z kapra rybí polévka z kapra od polreicha rybí polévka pohlreich rybí polévka z kapra podle polreicha rybi polévka z kapr kapr žabry polevka s kapra vánoční rybí polévka podle pohlreicha vánoční rybí polévka vnitřnosti ze sumce

Suroviny: hlava kapří, kapr, bobkový list, koření nové koření, celer řapíkatý, mrkev, kořen petržele, cibule, cibule šalotka, pórek, zelenina, mouka hladká, víno bílé, sůl, pepř, květ muškátový, bulva celerová, rohlík, petržel

TopRecepty.cz

Vánoční rybí polévka z kapra a sumce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WAw4