

Krémová polévka nejen z řapíkatého celeru
Doba přípravy: 40 3 porce Polévky 0 názorů
Suroviny
- 250 g řapíkatého celeru + mladá nať na dozdobení
- 40 g másla
- 100 g cibule
- 100 g mrkve
- muškátový květ - na špičku lžičky
- sůl
- pepř mletý
- cca 0,5 l vývaru
- zakysaná smetana na dozdobení
- smetana ke šlehání na zjemnění (není nutná)
Postup přípravy receptu
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Poté přilijeme vývar, dochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vše povaříme pod poklicí doměkka, trochu vařené zeleniny odebereme na dozdobení (nemusíme) a následně polévku rozmixujeme na hladký krém, který můžeme ještě dle chuti zjemnit troškou smetany, ale nutné to není. Polévku dle chuti můžeme ještě dosolit.
Polévku na talíři před podáváním dozdobíme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty, povařenou zeleninou a natí z celeru.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Krémová polévka nejen z řapíkatého celeru
K receptu nejsou žádné komentáře.