Francouzské vepřové maso
Recept ještě nebyl hodnocen4 řízky z vepř. kýty, naklepeme, osolíme, opepříme a z prudka opečeme na oleji. Potom je naskládáme do pekáčku vedle sebe, pokapeme kečupem (může být i ostrý), posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
4 řízky z vepř. kýty, naklepeme, osolíme, opepříme a z prudka opečeme na oleji. Potom je naskládáme do pekáčku vedle sebe, pokapeme kečupem (může být i ostrý), posypeme…
Vepřovou kýtu rozřízneme na co největší plát obdélníkového tvaru a přes potravinářskou fólii ho dobře rozkleme paličkou na maso. Poté osolíme a opepříme z obou stran.Na…
Maso nakrájíme na tenčí plátky a z těch uděláme nudličky. V misce rozkvedláme vejce, škrob, lžičku vody a maso do směsi naložíme na 30 minut. Zatím nakrájíme na širší…
Kýtu nakrájíme na malé kousky a zprudka restujeme na oleji. Když maso úplně zbělá, přidáme nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený česnek a zase restujeme. Přidáme…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme kousek špeku, půlku vejce a půlku okurky. Pevně svineme a svážeme potravinářským provázkem…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…
Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme…
Veprove maso nakrajime na platky, naklepeme, nakrajime na ctverecky, cibule na ctvrtky a vse stridave napichneme na jehly nebo spejle. Pokapeme je olejem a opekame anebo…
Z masa odstraníme všechen tuk, naklepeme a osolíme. Hlubší pánev (používám nerezovou se sendvičovým dnem), dáme na plotnu a až je zahřátá, položíme maso (vaříme úplně…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
Ze surovin (kromě solamylu) vyšleháme nálev.Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a obalíme v solamylu.Naložíme do nálevu a…
I když se příprava této klasické omáčky může zdát složitá, není se čeho obávat. Maso den předem okořeníme, zalijeme máslem a spolu se zeleninou necháme do druhého dne…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra…
Domácí párky jsou návratem k poctivému řemeslu, kde přesně víte, co jíte. Bez zbytečných éček, plné kvalitního masa a chuti přesně podle vašich představ. Ideální pro…
Do mísy si uděláme marinádu z oleje, worcesteru, rajčatového protlaku, rozdrceným česnekem a citronové šťávy, maso si nakrájíme na kousky, aby šly napichovat, prosolíme…
Udělat opravdu dobrou vepřovou kýtu, aby maso nebylo tuhé a zůstalo krásně šťavnaté je někdy oříšek. Nechte ochucené maso nějakou dobu odležet, udělá to s ním divy.…
Varianta č.1 - Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného…
Čočku uvaříme podle návodu v osolené vodě. Odebereme polovinu čočky a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem společně s vodou z čočky (což polévku zahustí). Odebranou čočku…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Dva plátky kýty mezi fólií naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na malé pánvičce na lžičce másla uděláme míchaná vajíčka a do mírně zchladlých vmícháme okapaný…
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste uvařit napřed jednodušší jídla. Toto ocení především milovníci pikantních jídel. Na oleji minutkově připravené orestované…