Vietnamská pánev s vepřovým masem

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut + marinování 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut + marinování 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

400 g vepřové kýty
1,5 lžíce krystalového cukru
3 lžíce rybí omáčky
svazek jarní cibulky
1 stroužek česneku
plátek čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
1 lžíci oleje
1 lžička Solamylu
100 ml vývaru nebo vody
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme zchladnout. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do uzavíratelné misky. Ke karamelové omáčce přidáme rybí omáčku, nalijeme na maso, promícháme, uzavřeme a necháme uležet v chladu, nejlépe přes noc nebo aspoň několik hodin.

  2. Cibulky očistíme a nakrájíme na špalíčky, česnek, chilli a zázvor nasekáme najemno. Pánev Wok nebo jinou hlubokou pánev vytřeme olejem a rozehřejeme. Do pánve vložíme česnek, zázvor a chilli, přidáme maso a opékáme za stálého míchání doměkka. Přidáme cibulky a podlijeme vývarem nebo vodou, smíchanou se zbylou marinádou, citronovou šťávou a Solamylem. Krátce povaříme a podáváme s rýžovými, nudlemi posypané nasekanou cibulovou natí.

Komentáře k receptu Vietnamská pánev s vepřovým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.