Plněná roláda z vepřové kýty

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 1 hod 15 min (včetně doby pečení) 6-8 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty
5 vajec vel. M-L
1 větší mrkev
50 g mraženého hrášku
2 balení mozzarelly
100 g pikantní slaniny (chilli šunky, vepř. kýty pikant apod.)
2 jarní cibulky
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce grilovacího koření bez soli a glutamanu
sůl a pepř dle chuti
cca 3 lžíce vody na podlití
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu rozřízneme na co největší plát obdélníkového tvaru a přes potravinářskou fólii ho dobře rozkleme paličkou na maso. Poté osolíme a opepříme z obou stran.

  2. Na lžící másla v pánvi orestujeme nadrobno pokrájené jarní cibulky, pak přidáme rozmíchaná osolená a opepřená vajíčka, která usmažíme a necháme lehce zchladnout.

  3. Na rozklepaný plát masa poklademe plátky slaniny nebo jiného pikantního salámu s vyšším podílem masa (např. vepřové kýty pikant nebo chilli šunky). Rovnoměrně rozprostřeme usmažená vajíčka s jarní cibulkou a posypeme hráškem. Pokračujeme mozzarellou pokrájenou na tenká kolečka. Mrkev rozkrojíme na podlouhlé hranolky a pokladame na okraj delší strany rolády a pak už od této strany můžeme začít opatrně rolovat. Na druhém konci rolády necháme trochu volného místa, aby nám při zavinování rolády náplň nevyjížděla. Svážeme kuchařským provázkem a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku vytřeného olivovým olejem. Na závěr roládu posypeme grilovacím kořením, aby měla pěknou barvičku. Podlijeme cca 3 lžícemi vody, aby se nám udělal základ pro šťávu na výpek.

  4. Pečeme v troube vyhřáté na 170°C asi 1 hodinu v zaklopené zapékací míse nebo v pekáčku přikrytém alobalem. Na posledních 10 minut můžeme odkrýt a dopéct dozlatova.

  5. Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše, vařené brambory, šťouchané brambory, ale i rýže.

Poznámka

Kdo má radši hustší konzistenci výpeku, může si ho přelít do pánvičky a lehce zahustit bramborovým škrobem (Solamylem) rozmíchaným ve vodě. Stačí ho dát opravdu malinko, třeba půl lžičky. Používám ho raději než klasickou mouku, která se musí dlouho provářet. Toto je do minutky hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 136 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná roláda z vepřové kýty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová roláda z kýty recepty z vepřové kýty roláda z vepřové kýty plněná vepřová kýta vepřová roláda recept vepřová kýta recept vepřová kýta recepty vepř rolada vepřová roláda vepr.rolada roláda z kyty plněná vepřová roláda vepř.rolada plnena masové rolády vepřové kýty recep!plnena vepr.rolada pečená plněná roláda z kýty vepr.rolady rolada s kyty vepr. roláda plnene veprove roláda