Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Recept ještě nebyl hodnocenZ bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Tento pokrm nabízí nový pohled na klasické řízky, kdy se jemné plátky masa snoubí s výraznou chutí cibule a hořčice. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně, kteří…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Pod názvem cikánský řízek se skrývají placičky s nudličkami ze směsi vepřového masa, okořeněné pálivou paprikou a kari. Dozlatova usmažené placičky podáváme s vařeným…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme v papiňáku a do rozpáleného oleje vložíme maso, které osolíme a opepříme, když se zatáhne přidáme na kolečka nakrájenou…
Nejprve si připravíme náplň. Očistěnou mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky, cibuli a šunku nakrájíme nadrobno, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Pak přidáme…
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem…
Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1 cm silné.Do rozehřátého papiňáku (tlakového hrnce) dáme na 3 minutky…
Vepřové plátky z kýty naklepeme. V hmožďíři rozdrtíme kuličky jalovce a smícháme s oliv. olejem 2 KL koření country a vzniklou směsí potřeme naklepané plátky kýty. Maso…
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme, (nejlépe přes noc), do marinády.Papriky nakrájíme na proužky, pórek a bílé části cibulek na kolečka a osmažíme na trošce…
Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem.Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Osmahneme na oleji z obou stran. Pánvičku sundáme z plotýnky, vyjmeme maso, přidáme podle…
Maso naklepeme. Osolime, opepříme, potreme prolisovanym cesnekem a dame plátky slaniny.V panvicce rozpalime olej s kouskem masla. Pridame cibuli na kosticky a…
Maso nakrájíme na kostky nebo proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek nadrobno. Maso smícháme s majonézou, sójovou omáčkou a necháme dvě hodinky marinovat.Na…
V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli, osmahneme do světle hnědé barvy a přidáme nakrájené maso obalené v mouce.Osolíme a opepříme a…
Maso nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme.Přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání orestujeme.Pak maso vyjmeme, přidáme…
Gulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš…
Pikantní pokrmy shledávají zajimavými hlavně muži. Chcete-li nějakému udělat radost, připravte masovou směs s čertovskou omáčkou. Doplňte pokrm o vhodnou přílohu a může…
Lilek s vepřovým masem na asijský způsob je pokrm plný exotických chutí a vůní, který vás přenese přímo do srdce Asie. Kombinace sladkokyselých a pikantních tónů vytváří…
Šťavnatá, dokonale proleželá a plná výrazných chutí – vepřová kýta à la zvěřina připravená v pomalém hrnci je jídlo, které si vás získá. Díky pomalému vaření se maso…
Kýtu nakrájíme na plátky a následně na nudličky. Vetřeme rozmačkaný česnek se solí, opepříme a dáme orestovat do oleje.Po chvilce přidáme na krájenou mrkev, petržel a…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát(můžeme požádat v masně) a přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.Plát masa po obou stranách…