Rakouský makovec bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenPro milovníky máku a nadýchaných dezertů je tento recept ideální volbou. Rakouský makovec bez mouky je krásně vláčný a šťavnatý, a mohou si jej dopřát i ti, kteří nesmí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 137 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,57 g |
Tuky | 0,14 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,14 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pro milovníky máku a nadýchaných dezertů je tento recept ideální volbou. Rakouský makovec bez mouky je krásně vláčný a šťavnatý, a mohou si jej dopřát i ti, kteří nesmí…
Mechový dort nádherně vypadá a dokonale chutná. Je plný svěžího krému ze šlehačky a mascarpone, lehkého ovoce a zdravého špenátu. Dort krásně ozdobí váš stůl a bude…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Cheesecake je typickým americkým dezertem. Tradičně se smetanový dort peče, ale hned druhou nejoblíbenější variantou je ten nepečený, třeba se svěží chutí limetek. Tento…
Máte chuť na thajské jídlo? Uvařte tuto kari polévku s krevetami a rýží. Polévka z kokosového mléka je plná chutí, které jí dodá zázvor, červená kari pasta a limetková…
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou je…
Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v…
Podobně jako připravujeme pampeliškový med, můžeme připravit med, či spíše sirup, i ze sedmikrásek. Jeho jemnou chuť doplní voňavé limety. Med poslouží na doslazení…
Kubánský oblíbený nápoj Ernesta Hemingwaye je příjemným osvěžením na sklonku horkého letního dne. Jeho příprava není nijak složitá a tak si tento výborný koktejl můžete…
Nejprve uvaříme předem udělané těstoviny ve větším množství vroucí osolené vody, čerstvé domácí 3-4 minuty, koupené dle návodu na obalu. Uvařené na skus scedíme a dáme…
Celý oběd, uvařený do hodinky, když se vám nechce vařit zdlouhavě žádné maso. Tuhle variantu na zdravější oběd nebo večeři zvládnete i ve všední den, kdy nemáte moc času…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
V poslední době se avokádo těší opravdu veliké oblibě. Je nabité spoustou prospěšných látek a zdravých tuků. Do našeho povědomí vstoupilo hlavně díky mexické omáčce…
Zlaté klasy mladé kukuřice, opečené na grilu dokřupava, patří k velice oblíbené grilované zelenině. Ještě horké klasy, potřené bylinkovým máslem a dochucené několika…
Je to rychlé a jednoduché. Hlavně je třeba dobře odmastit citrusy. Já používám jar na nádobí. Pořádně je promnu i kartáčkem a pak umyju důkladně v horké vodě.Do jogurtu…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Kdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Salát Caesar je známý a velmi oblíbený. My jsme jej použili jako komponent do osvěžujícího wrapu, který můžete připravit na večeři nebo třeba na letní piknik. Tortillu…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných vloček, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší…
Připravte sytý obědový salát, snadný přípravou a skvělý chutěmi. Příprava zabere jenom pár minut, díky použití konzervovaných luštěnin a kukuřice. Ty se postarají o…
Z omyté a osušené okurky škrabkou kolem dokola naškrábeme tenké proužky až k semeníku. Dáme mezi papírové utěrky a lehce přitiskneme, odsajeme přebytečnou tekutinu a…
Avokáda rozpulte a zbavte pecek. Vydlabejte je do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nasekaný koriandr, nadrobno nakrájenou cibuli a šťávu z jedné limetky. Dosolte…