Chilli con carne II.

Suroviny 4 porce

CHILLI CON CARNE
40 ml olivového oleje
450 g hrubě umletého hovězího zadního
1 ks středně velké cibule
5 stroužků česneku
450 g drcených rajčat
450 g konzervovaných červených fazolí
třtinový cukr
kmín
chilli
pepř
sůl
RÝŽE:
240 g rýže parboiled
30 ml olivového oleje
360 ml vody
sůl
1 limetka
1 svazek koriandru
1 avokádo

Postup přípravy receptu

  1. CHILLI CON CARNE:
    Cibuli nakrájíme na jemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.

  2. Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole.

  3. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180°C.

  4. Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.

  5. Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.

Poznámka od kuchařky

Mexická specialita, velmi chutná a pikantní, není zdaleka na tisíce mil vzdálená. Veškeré suroviny jsou zde snadno k mání a nejsou finančně náročné.

Komentáře k receptu Chilli con carne II.

Tématické fráze: kuřecí chilli con carne chilly con carne chilly con carne recept recept chilli con carne chilli con carne s kuřecím masem chili con carne recept recept chili con carne chili con corne recepty chilli con carne chilli con carne video chilli con corne recept na chilli con carne chilli con carne recepty k mání recept na chili con carne chilli con carne s mletým masem kuřecí chilli con carne recept chilli con carne recept recepty chili con carné chilli corne