

Pomazánka z uzeného kapra
Suroviny 4-6 porcí
- 2 kousky uzeného kapra (300g)
- 150 g sýru lučina bez příchuti
- sůl
- pepř
- limetka
- 1/2 střední cibule
- 2 lístky bazalky
Postup přípravy receptu
Kousky kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme.
Maso dáme do misky a za pomoci vidličky rozmačkáme najemno.
Přidáme 150 g sýru Lučina, dále najemno nakrájenou polovinu střední cibule, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Na závěr zakápneme limetkou a vmícháme dva větší lístky nakrájené bazalky.
Necháme vychladit a podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka z uzeného kapra
-
cardanka, máš na mysli "jednotku intenzivní péče?"
Kdyby se ti jako zapíchla kost do krku? Nikomu nepřeju!! Mám osobní zážitek
-
Colombo
pomazánka je jistě výborná
podobně jako Jani R.
i já ji dělám z makrely
, leč prodejnu JIP blízko nás otevřeli
, tak nakouknu zda by uzeného
kapříka neměli
4.tý bodík -
Uzeného kapra tady neseženu a taky bych ho teda nechtěla vykošťovat na tu pomazánku, ale věřím, že je to vynikající. Dělám z uzené makrely, tam není tolik kostí.
-
U Měnínské brány, nebo se dá koupit i v Globusu.
-
Zakoupeno v obchodě JIP - výrobce rybníkářství Pohořelice
V paneláku fakt neudím, ale rád bych
-
Mirku a kde je ta rybí prodejna??
-
U nás v Brně v rybí prodejně se dá uzený kapr koupit běžně.
-
Vypadá to báječně, ale má to svá "ale"...
Znám uzeného lososa, uzenou makrelu, uzenou tresku - a vím, kam pro ně jít. Ovšem "uzený kapr" slyším prvně, předpokládám, že jako zkušený rybář si ryby udíš sám...Není-li pravda??
A závidím
Ale bod posílám, to zase joo...+ -
Bože, zase taková dobrůtka v noci.
-
toto bude taky zajisté velice dobré
kde jenon seženu toho uzeného kapra
tady určitě ne
u nás mají jenom uzené rybí filety z makrely..ale to asi nebude to pravé ořechové,že