Makový puding
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si kastrůlek. Do něho dáme hrnek mléka, mák, ocukrujeme a přivedeme k varu. V misce rozmícháme zbytek mléka se škrobem a žloutkem.Až mléko v kastrůlku začne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si kastrůlek. Do něho dáme hrnek mléka, mák, ocukrujeme a přivedeme k varu. V misce rozmícháme zbytek mléka se škrobem a žloutkem.Až mléko v kastrůlku začne…
Šlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30…
Příprava panna cotty: Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o…
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.Těsto…
Domácí vanilkový cukr se nám bude hodit na pečení po celý rok. Pokud by jsme potřebovali jemnější konzistenci jako u moučkového cukru, například na posypání moučníku,…
Nektarinky přepůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Necháme je 15 minut péct, občas je promícháme.Když…
Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mlékoPřidáme zrníčka z jednoho vanilkového luskuSměs…
Z dúl odstránime papierovou utierkou chĺpky, ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, odstránime jadrinec a pokrájame na menšie kúsky. Dávame ich hneď do vody s pridaním octu,…
Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany,…
Lískové oříšky, kokos a švestky rozmixujeme s vodou na takovou hrubší pastu, kterou rozprostřeme na dno dortové formy vyložené potravinovou fólií. Dáme stranou a…
Jahody s trochou vody provaříme s cukrem a přidáme citronovou štávu.V kastrůlku dáme vařit mléko, cukr a přisypeme krupičku. Krátce provaříme a odstavíme. Do vychlazené…
Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a…
Nejprve si připravíme těsto. Do kastrolu dáme mléko, cukr, vodu a máslo. Zahřejeme a až se začne vařit, oheň ztlumíme a přidáme mouku. Vařečkou mícháme dokud se těsto…
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z…
Z tvarohu, mouky, krupice, vejce a fruktosy vypracujeme těsto. Přidáme zrníčka z vanilkového lusku a máslo o pokojové teplotě. Těsto rychle propracujeme, aby nezřídlo a…
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a…
Kvasnice smícháme se lžičkou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Ve zbytku vlažného mléka rozmícháme semínka z 1/2 vanilkového lusku. V míse…
Smetanu přivedeme k varu spolu s rozříznutým vanilkovým luskem. Odstavíme z ohně, lusk vyjmeme a vyškrábneme vnitřek lusku do smetany. Poté smícháme žloutky se škrobem,…
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému. Krém 1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky Krém 2: z mléka a…
Vodu, máslo a sůl uvedeme do varu a přidáme mouku. Mícháme tak 5 minut. Necháme vystydnout a pak do těsta po jednom všleháme šlehačem 3 vejce.Na plech stříkáme věnečky…
Přidáno před 15 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Domácí vegeta ze sušeného libečku ochutí vývar i bramborovou kaši a vyjde na pár korun
Českem s chutí: Putování po Sudetech. Dáte si eintopf, nebo raději pivní polévku?
Chléb a pivo byly základními potravinami starověkého Egypta. Do hrobek zemřelým se dávalo tisíc bochníků a pivo popíjely i děti