Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lusk vanilkový - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Panna Cotta s rybízem

Panna Cotta s rybízem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit. Do dalšího kastrůlku nalijeme…

Hříšné čokolády

Hříšné čokolády

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk Nakonec…

Paštičky s krémem a ovocem

Paštičky s krémem a ovocem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám vychladnout přikrytou fólií. Listové těsto rozválíme. V jedné polovině si lehce naznačíme rozmístění…

Crème Chantilly

Crème Chantilly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Pod vznešeným názvem crème Chantilly se skrývá šlehačka, ochucená vanilkou. Ač se jedná o velice jednoduchou záležitost, její chuť je opravdu dokonalá. Využijeme ji…

casino

15 min

Panna Cotta

Panna Cotta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté…

Klasické vanilkové rohlíčky

Klasické vanilkové rohlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vůně pravé vanilky dělá z těchto rohlíčků neobyčejnou záležitost. Prázdný vanilkový lusk můžete ponechat v bedně s rohlíčky a dosáhnout tak intenzivní vanilkové vůně,…

veganotic

52 min

Afrika řezy II

Afrika řezy II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a na jemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky…

Ovocné želé

Ovocné želé

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Želatinu necháme asi 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce omyjeme a očistíme, mražené ovoce necháme v hrnci na mírném ohni lehce rozmrazit. Pak je rozmixujeme a…

Marketicka

200 min

Božské karamelové větrníčky

Božské karamelové větrníčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel. Opatrně přilijeme horkou smetanu. Smetanu mícháme, dokud se…

Jogurtová bublanina (bez mouky)

Jogurtová bublanina (bez mouky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jogurtová bublanina s borůvkami je osvěžující a lahodná pochoutka, která je navíc bez mouky. S jemnou texturou a bohatou chutí borůvek je tato bublanina ideální volbou…

Moanka

55 min

Domácí vanilkový cukr

Domácí vanilkový cukr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Domácí vanilkový cukr se nám bude hodit na pečení po celý rok. Pokud by jsme potřebovali jemnější konzistenci jako u moučkového cukru, například na posypání moučníku,…

mickajm

5 min

Čoko-banánový dortík (raw)

Čoko-banánový dortík (raw)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Pokukujete po nějakém tom lehkém dortíku, který by byl super do horkého léta, i jako podzimní pochutnání? Experimentujte a trochu si zalaškujte si s raw stravou.…

MishkaCZ

30 min

Leopardí buchta

Leopardí buchta

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tato neobyčejná buchta zaujme nejen svou jemnou vanilkovou chutí, ale také originálním vzorem připomínajícím leopardí srst. Díky kombinaci světlého, světle hnědého a…

hosta

75 min

Likér z višní

Likér z višní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…

Irule

35 min

Vanilkový puding

Vanilkový puding

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany,…

Pravá vanilková zmrzlina

Pravá vanilková zmrzlina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme…

1 2 3 4 5 6 11

Naposledy jste si prohlédli