Pudinkový dezert se sušenkami
Recept ještě nebyl hodnocenVanilkový zákusek s máslovými sušenkami je jemný, krémový a dokonale voňavý dezert bez pečení. Hladký pudinkový krém s mascarpone doplňuje pružná čokoládová ganache,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vanilkový zákusek s máslovými sušenkami je jemný, krémový a dokonale voňavý dezert bez pečení. Hladký pudinkový krém s mascarpone doplňuje pružná čokoládová ganache,…
Vanilkový cukr je ve sladké kuchyni potřeba téměř pořád. Bez něj si úžasnou bábovku, řezy, koláče, natož nejoblíbenější zmrzlinu ani nedkážeme představit. Vyrobit si…
Vůně pravé vanilky dělá z těchto rohlíčků neobyčejnou záležitost. Prázdný vanilkový lusk můžete ponechat v bedně s rohlíčky a dosáhnout tak intenzivní vanilkové vůně,…
Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mlékoPřidáme zrníčka z jednoho vanilkového luskuSměs…
Vanilkové lusky rozřízneme napůl a dáme do čistých sklenic. Přilijeme vodku. Lusky musí být celé ponořené. Sklenici zavíčkujeme.Sklenici dáme na chladné a tmavé místo. A…
Lehounký éclair potažený křupavým craquelinem zdobí dva druhy krémů a voní tak lákavě, že mu žádný milovník kávy neodolá. Tuto neskutečnou lahůdku si můžete připravit za…
V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z…
Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel. Opatrně přilijeme horkou smetanu. Smetanu mícháme, dokud se…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Klasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým…
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku…
Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…
Tento krásný malinový koláč zaujme hned na první pohled a nezklame vás ani svou chutí. V náplni se skvěle doplňuje sladké malinové želé a lahodný krém ze smetany a bílé…
V malé misce rozmícháme ve vlažném mléce droždí, spolu s cukrem krupicí a necháme cca 10 minut odstát.Jakmile se na drožďové směsi začne tvořit pěna, přimícháme ke směsi…
Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo.…
Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo.…
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Pod vznešeným názvem crème Chantilly se skrývá šlehačka, ochucená vanilkou. Ač se jedná o velice jednoduchou záležitost, její chuť je opravdu dokonalá. Využijeme ji…