Žloutkové věnečky s rumovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se bytem line vůně vanilky, cukru a rumu, může to znamenat jedno. Pečou se žloutkové věnečky. Odpalované těsto opatrně upečeme v troubě, hlavně ji neotvíráme. A po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se bytem line vůně vanilky, cukru a rumu, může to znamenat jedno. Pečou se žloutkové věnečky. Odpalované těsto opatrně upečeme v troubě, hlavně ji neotvíráme. A po…
Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s pomerančovou kůrou, vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou…
Rýžový nákyp je oblíbený sladký oběd či večeře pro malé i velké. V tomto receptu je rýžový nákyp připraven se švestkami, s vůní vanilky, másla, čokolády a ořechů.…
Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
S každým soustem tohoto rýžového nákypu se vrátíte do dětství a vzpomenete si na maminku. Sladká rýže zapečená s jablky, brusinkami a tvarohem chutná skvěle teplá i po…
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Brownies je původem americký moučník plný čokolády. U nás má mnoho příznivců, ať už pro svou chuť nebo pro jednoduchou přípravu. Vylepšit jej můžete podle vlastní…
Rohlíčky s vůní mletých ořechů a pravé vanilky budou ozdobou svátečního stolu. Díky své křehkosti se doslova rozplývají na jazyku a v ústech zanechají lahodnou chuť…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Vánočka, plná rozinek, mandlí a brusinek, upletená z devíti pramenů, má svým tvarem symbolizovat děťátko zavinuté v peřince. Díky zakysané smetaně v těstě vám vánočka…
K Vánocům neodmyslitelně patří vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný, připravit ten domácí, není žádná velká věda. Koňak příjemně voní po rumu, skořici a vanilce a…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Máte rádi cukroví s lískovými oříšky? Vyzkoušejte sladké a křehké čtverečky s griliášovým krémem plným oříšků a vonícím po vanilce. Navodí tu správnou vánoční atmosféru,…
Jednoduché cukroví je hotové během chvíle a chutná skvěle. Cukroví krásně voní po másle a vlašských ořeších. Po upečení ho navíc obalíme ve vanilkovém cukru, který dodá…
Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.Těsto…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Ořechy spolu s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte…
Datle vypeckujte a spolu s ostatními ingrediencemi je rozmixujte v mixéru. Alternativně je můžete rozmačkat vidličkou a poté s ostatními i ingrediencemi smíchat …
Namibijský koláč, plný banánů a lískových oříšků, provoní celý váš dům. Koláč, ozdobený bílou a tmavou čokoládou, se hodí jak pro běžný den, nebo i pro slavnostnější…
Vše kromě čokolády a kokosu na posypání rozmixujeme, až se nám vytvoří husté těsto. Tvoříme tyčinky. Vyrobíme čokoládu a tyčinky v ní namáčíme. Nakonec posypeme kokosem…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a dáme jej odležet do druhého dne do lednice.Druhý den těsto vyválíme na placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary,…