Bezlepková maková bábovka s rybízovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenUždíbneme kousek másla a vymažeme formu na bábovku. Vysypeme pohankovou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse důkladně vyšleháme změklé máslo spolu s hnědým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uždíbneme kousek másla a vymažeme formu na bábovku. Vysypeme pohankovou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse důkladně vyšleháme změklé máslo spolu s hnědým…
Namibijský koláč, plný banánů a lískových oříšků, provoní celý váš dům. Koláč, ozdobený bílou a tmavou čokoládou, se hodí jak pro běžný den, nebo i pro slavnostnější…
Cukroví na poslední chvíli? To jsou nepečené kuličky. Těsto z křupavého arašídového másla doplní výrazné koření a kokosová mouka. Kuličky pak obalíme v rozpuštěné tmavé…
Závin z kynutého těsta kombinuje vláčnou makovou náplní se šťavnatou úrodou podzimních švestek. Závěrečné potření rozpuštěným máslem dodá moučníku neodolatelnou vůni,…
Milujete krupicovou kaši? Vyzkoušejte tento dezert do skleničky, který je plný jahod a voní po pravé vanilce. Je velmi rychlý a díky krupicové a jahodové vrstvě vypadá…
Chcete o Vánocích vyzkoušet zase něco nového? Upečte tyto drobné švýcarské vánoční dortíčky. Těsto voní po vanilce a limetce a skrývá kousky kandovaného ovoce. Po…
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo.…
Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo.…
Občas není od věci si zpříjemnit den sladkým pokrmem. Pokud zvolíte lívanečky z kynutého těsta, zajisté nešlápnete vedle. Nadýchané lívanečky podáváme s ovocem a…
Panna cotta si získala své místo i v naší kuchyni a je oblíbeným svěžím dezertem. Smetanu dochucenou vanilkou tentokrát doplní osvěžující a jemně kyselé pyré z čerstvého…
Dutch baby pancake navzdory svému názvu nemá s Holandskem nic společného. Jedná se o klasický americký recept na snadnou palačinku pečenou v troubě. Technicky se jedná o…
Tyto rohlíčky jsou jemnou a voňavou variantou tradičního cukroví, které vás okouzlí svou máslovou chutí a lehce oříškovým nádechem díky špaldové mouce. Skvěle se hodí k…
Tyto drobné dortíčky z kakaového těsta a vanilkového krému z mascarpone a šlehačky vypadají opravdu nádherně. Jejich příprava vyžaduje jen trochu cviku, ale rozhodně…
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a dáme jej odležet do druhého dne do lednice.Druhý den těsto vyválíme na placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary,…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Bábovka nikdy nesměla chybět na svátečním stole, ale můžete ji upéct i ve všední den. Tato bábovka bude vonět citronem a vanilkou a navíc je v bábovce trocha máku. Hezký…
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Bábovka je právem řazena mezi královny moučníků. Připravte si tuto jemnou, vanilkou provoněnou, bábovku. Těsto bude díky použití másla a tvarohu ideálně vláčné. A…
Vyzkoušejte tento skvělý máslový koláč, který díky přidání jogurtu do těsta zůstává krásně vláčný a lahodný. Plátky nektarinek na povrchu vytvoří barevnou mozaiku, a…
Krémová panna cotta z tučné smetany je zpevněná želatinou a doplněná hedvábnou karamelovou omáčkou a čerstvým ovocem. Tento složitější dezert je odměnou pro všechny…