Vánoční sirup na grog i svařené víno
Recept ještě nebyl hodnocenCukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu …
Vo vlažnom mlieku s cukrom necháme vzkypieť droždie. Do múky zamiešame soľ, cukor, do priehlbiny dáme žĺtka, pridáme oživené droždie, s mliekom a roztopeným maslom…
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu nebo pomeranče, lžíci másla, špetku soli,…
PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku…
Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko, do mléka přidáme badyán a zbylý prázdný…
Vše kromě čokolády a kokosu na posypání rozmixujeme, až se nám vytvoří husté těsto. Tvoříme tyčinky. Vyrobíme čokoládu a tyčinky v ní namáčíme. Nakonec posypeme kokosem…
Vanilkový cukr je ve sladké kuchyni potřeba téměř pořád. Bez něj si úžasnou bábovku, řezy, koláče, natož nejoblíbenější zmrzlinu ani nedkážeme představit. Vyrobit si…
Během horkých letních dnů oceníme osvěžení v podobě zmrzliny. Ochutnejte tuto domácí zmrzlinu ze smetany, mléka a žloutkového krému s příchutí vanilky. Díky pravidelnému…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Nechte se inspirovat dvěma slavnými italskými dezerty a ochutnejte tento jemný a lahodný krém. Do panna cotty ochucené vanilkou a kávou vmícháte mascarpone, necháte…
Pokud máte rádi kompoty a urodilo se vám hodně tykví (dýní) uvařte si tykvový kompot s vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Je lahodné chuti a nejlépe chutná pěkně vychlazený.…
Rohlíčky s vůní mletých ořechů a pravé vanilky budou ozdobou svátečního stolu. Díky své křehkosti se doslova rozplývají na jazyku a v ústech zanechají lahodnou chuť…
Pokud chcete letos vánočku připravit trochu zdravěji, připravte ji ze špaldové mouky. Vaši strávníci rozdíl téměř nepoznají. Vánočka, plná rozinek a mandlí, bude i tak…
Sladká elegance, která okouzlí vaše smysly! Jemná a hedvábná panna cotta se spojuje s osvěžujícím citronovým krémem a korunuje ji lehký bílkový sníh. Tento dezert není…
Tradiční dort Pavlova z vaječných bílků můžeme připravit v netradiční veganské verzi. Místo bílků použijeme nálev z cizrny a na šlehačku tentokrát budeme potřebovat…
Moučníkem, který neodmyslitelně patří k létu, je krásně vláčná a nadýchaná bublanina. Spojení kyselkavé rebarbory a sladkého těsta provoněného vanilkou vás příjemně…
Jahody jsou dozajista nejoblíbenějším letním ovocem. Tyto jemné piškotové řezy se šťavnatými jahodami a krémem s vanilkou, která tomu všemu dodá ten správný šmrnc,…
Tento proužkovaný pohár je naplněn neobvyklým vynikajícím marcipánovým krémem zjemněným šlehačkou. V kombinaci s jahodami tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Dopřejte…
Ráno dělá den. A když potřebujeme pořádně nastartovat, je potřeba doplnit palivo. Nejlépe kvalitní snídaní. Tou se mohou stát tyto zapečené vločky provoněné vanilkou,…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Vanilkové lusky rozřízneme napůl a dáme do čistých sklenic. Přilijeme vodku. Lusky musí být celé ponořené. Sklenici zavíčkujeme.Sklenici dáme na chladné a tmavé místo. A…
Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme…