Broskvové cannelloni

jahoda Kuchařka: jahoda

2 zapékací misky 15x20cm Těstoviny 13 názorů

Suroviny

16 těstovinových trubiček cannelloni
sůl
voda na uvaření
1 malý sáček mandlových lupínků
máslo
strouhanka
Pudink:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink Dr.Oetkera
1 lžíce cukru krystal
1 vejce
Směs:
1 dcl vody (nebo šťávy z plechovky)
2 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce citrónové šťávy
dřeň z 1/2 vanilkového lusku
1 lžička mleté skořice
600 g loupaných broskví (nebo velká plechovka zavařených)
1 rovná lžíce Solamylu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce. Mandle si opražíme na suché pánvi. V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků.

  2. Solamyl rozmícháme v troše studené šťávy z plechovky, aby nebyly hrudky a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni.

  3. Pokud máme Cannelloni, tak je naplníme směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané misky. Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček a nakonec pudink a posypat zbylými lupínky.

  4. Pokud použijeme lasagne (já jsem je 2-3 minutky povařila v osolené vodě), dáme je na dno, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne a nakonec pudink a posypat lupínky.

  5. Zapečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut. Podáváme horké nebo studené.

Poznámka

Původní recept je z čerstvého ovoce, ale broskví se letos nedočkám, tak jsem zkusila ze zavařených a byla to lahůdka.

Samozřejmě, lze použít jakékoli ovoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvové cannelloni

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Morrigen - děkuji za milý komentář. Moc mě těší;-):-K

    Odpovědět

  • Morrigen Morrigen

    prave se mi to dopeklo a je to uzasna lahudka ... :) delala sem z lasagni, a i pritel, co neji nic, kde neni maso, si to pochvaloval... jeden bodik pro tebe...

    Odpovědět

  • Ivana64 Ivana64

    tak to je hodně zajímavé! :-K
    Zkusím některý pátek (ač bezvěrec, páteční postní den se snažím dodržovat). Těstoviny nasladko dělám jen nudle s tvarohem. :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je úžasné... To by mě nikdy nenapadlo, nasladko :-p:-). Rozhodně stojí za vyzkoušení...:yes: Tradičně krásné fotečky...:-K

    Odpovědět

  • gabik gabik

    :-K nádhera:-O;-):-p...:yes:+

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    zaujimavy recept a pekna fotka:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    taky bych si dala říct,fotečky krásné a ta lahodná chuť...mňam,mňam:-));-)+7:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Sladká jídla moc nemusím, ale ta Tvoje fotka je žravá :-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • sebena sebena

    To vypadá úžasně:-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Velice pěkný nápad:yes::yes:

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Teda jahodo není ti to blbý dávat to sem tak pozdě,mnam jdu pryč taková dobrota:-D,je to nádhera:-O,ukládám a ty máš zaslouženýho bodíka!:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...jééé, to vypadá na náramnou mňamku...určitě posílám bodík, protože tam není vůbec nic "nejedlého"...;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: caneloni recept testoviny nasladko cannelloni recepty cannelloni sladke těstoviny cannelloni lasagne nasladko cannelloni testoviny zavareni broskvi cannelloni sladké sladké cannelloni caneloni s broskvemi lasagne s pudinkem zavaření broskví recept carnelloni jak se zavařují broskve top recepty zavareni loupanych broskvi cannelloni nasladko lasane s pudingem recepty z čerstvých broskví broskvove calnelony