Rychlá celerová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě jednoduché a zdravé celerové pomazánky nám postačí pár základních surovin, které má většinou každý doma. Hotovou pomazánku necháme uležet v chladu, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 054 kJ / 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 80,00 g |
| – nasycené | 10,00 g |
| – nenasycené | 63,00 g |
| –– mononenasycené | 18,00 g |
| –– polynenasycené | 45,00 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 0,50 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
K přípravě jednoduché a zdravé celerové pomazánky nám postačí pár základních surovin, které má většinou každý doma. Hotovou pomazánku necháme uležet v chladu, aby se…
Salát který představuje dokonalé osvěžení v létě pokud ho připravíte z čerstvé zeleniny. Je jednoduchý na přípravu a ze zdravých ingrediencí. Čočka doplněná další…
Nečekaná návštěva už pomalu klepe na dveře? Tato rychlá pomazánka je hotová, než se návštěva usadí a vy potěšíte jejich chuťové pohárky. Potřebujete jen sýr, salám,…
Sloní žrádlo je originální a lahodný salát, který si získal oblibu nejen v letních měsících. Kombinace sterilovaných okurek, cibule a uzeniny vytváří pikantní chuť,…
Velmi chutný svačinový salát vytvoříte jednoduchým smícháním několika druhů kořenové zeleniny, papriky a jablka. S dochucením si můžete pohrát a spolu s kvalitním, třeba…
Pikantní pomazánka, která je výborná na chlebíčkách i jednohubkách. Proč se jí říká Sloní mls (Sloní žrádlo), to úplně nevíme. Možná proto, že se jí vždycky sní na…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Syrový celer nastrouháme na hrubém struhadle. Jablko nastrouháme i se slupkou také na hrubém struhadle.Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, cukr a nasekanou nať.Vše…
Zeli nakrajime na male kosticky, mrkev na slabe nudlicky, rapik oloupat nakrajet na spalicky, cibuli najemno. V misce vyslehame majolku s octem, citronem, soli a peprem,…
Zaděláme těsto - já používám domácí pekárnu. Necháme vykynout.Z kartonu nebo čtvrtky si vystřihneme obdélníky, stočíme do kornoutků (já spojila sešívačkou) a obalíme…
Salám nakrájíme na drobné kostičky, vejce nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno. Vše dáme do misky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme.…
Rodinné oslavy si žádají něco pikantnějšího k zakousnutí. Podle zvyklostí si můžete míru pálivosti sami upravit. Tato pomazánka je vzhledově velmi hezká a chutná jak s…
Do uvařených těstovin (nejlépe z tvrdé pšenice) přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme a…
Tvaroh ušleháme s majonézou nebo máslem a vmícháme nastrouhanou nivu. Dochutíme malou troškou kečupu nebo rajčatového protlaku a utřeným či lisovaným česnekem. Potíráme…
V míse promícháme majolku s bílým jogurtem, přidáme jemně nasekanou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr, jemně krájené nebo strouhané jablko, strouhaný křen, dochutíme…
Jemné kousky lososa v majonézovém kabátku jsou opravdovou lahůdkou, hotovou za pouhých 10 minut. Podávat je můžete s různě upravenými bramborami nebo v odlehčené verzi s…
Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a přidáváme vejce, majolku, rozpuštěné sádlo a mléko.Těsto dáme kynout na teplé místo pod…
Těstoviny si uvaříme dle návodu a propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme tuňáka i s olejem, přidáme zeleninu, nakrájená sušená rajčata, brokolici. Posolíme, popepříme…
Sýry Hermelín(uložíme na 1 hodinu do lednice, aby se dobře strouhal). Potom ho nastrouháme na hrubém struhadle, párky a cibuli umeleme. Vše promícháme s majolkou,…
Ze zelí vymačkáme vodu a drobně ho pokrájíme, přidáme nastrouhaný salám a vejce, cibuli najemno, majolku a ochutíme. Necháme chvíli uležet. Mažeme na chlebíčkovou večku.
Pripravíme klasické kysnuté cesto. Vykysnuté vyvaľkáme na dva obdĺžniky, rozložíme na ne plnku a stočíme do závinov. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme. Na plnku…
Na masovém mlýnku umeleme zeleninovu směs, salám a cibuli. Spojíme s pomazánkovým máslem a majolkou, osolíme a opepříme. Mažeme na chlebíčky, studené topinky, zeleninové…
Brambory den předem uvařené oloupeme a protlačíme přes kolečko, zrovna tak vejce.Přidáme hodně nadrobno nakrájený gothaj, cibuli i okurky, posolíme, opepříme, přidáme…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, do misky k obrané rybě přidáme pomazánkové máslo, cottage sýr a česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pak přidáme majolku, sůl,…