Kynuté koláče z Majolky® a sádla

Moučníky Koláče a buchtyKynuté Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Moučníky Koláče a buchtyKynuté Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 sušené droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
250 ml teplého mléka
1 vejce
4 lžíce Majolky®
3 lžíce rozpuštěného sádla
náplň dle chuti
Drobenka:
50 g másla
100 g polohrubé mouky
70 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a přidáváme vejce, majolku, rozpuštěné sádlo a mléko.

  2. Těsto dáme kynout na teplé místo pod utěrkou, alespoň 1 hodinu.

  3. Z vykynutého těsta uděláme bochánky, vytvarujeme koláče na plechu s pečícím papírem a okraje koláče pomažeme vejcem.

  4. Dáme náplně dle chuti a posypeme drobenkou.

  5. Pečeme cca 15 minut na 220 stupňů - dle zkušeností s troubou.

Komentáře k receptu Kynuté koláče z Majolky® a sádla

K receptu nejsou žádné komentáře.