Rybí salát z cejnů
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 463 kJ / 2 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,48 g |
Tuky | 200,08 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 5,21 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 109,36 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2019 16:55
Nadja: Nakrájené porce kapra, zbavené kůže a hřbetních kostí hustě obalím v soli a dám na dno misky sůl, zasypu hustě solí. Uzavřu a dám na 3 dny do lednice. Pak ho opláchnu, osuším a na dno misky dám nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tak proložím každou vrstvu. Zaliji to octem a dám zase na 3 dny do lednice. Porce kapra pak omyji, osuším a nakrájím na tenké plátky, maso je nádherně tuhé, zaliji vodou, propláchnu, promačkám a papírovou utěrkou vysuším. Vím, že to vypadá divně, ale je to proto, aby salát nebyl slaný a kyselý. Zeleninu si vařím, aby nebyl salát tak kyselý, já jsem neměla čas, stále peču, tak jsem tam dala ze skleničky. Dnes jsem upekla štolu, zítra vánočky a bude klid na rok.
22. 12. 2019 16:14
Jaromira18: a za těch 48 hodin se kosti úplně rozloží?
Jak dlouho necháš v nálevu kapra - já nic jiného nemám.
Jak dlouho necháš v nálevu kapra - já nic jiného nemám.
21. 12. 2019 21:04
zizala Jen maso ponořím do vody a hned opatrně vodu scedím a ryby mírně stisknu, aby nebyly nasáklé nálevem . Není tak kyselý, každému to takhle více chutná a hlavní chuť má podle majonézy, která do sebe vtáhne vůni z naložené ryby, jinak by se okyselila a hlavní chuť by byl ocet. Můj salát musí být voňavý, mírně nakyslý a ne kyselý, protože ho dělám pro ty, které mám ráda. Kapra nevařím, toho naložím do soli a pak do nálevu.
21. 12. 2019 20:45
Eja57: Zkus některou rybárnu, u nás je občas mají. Salát znám ze syrových ryb, překvapilo mě to propláchnutí vařených ryb po octové lázni. Připadá mi nelogické.
21. 12. 2019 20:42
Eja57: Já mám manžela velkého rybáře, tyhle dva jsem si v mrazáku schovávala na svátky. Děkuji moc. Určitě se dají koupit, mají sice hodně kostí, ale masíčko je vynikající, salát z nich nemá chybu.
21. 12. 2019 20:30
Už jsi psala, že cejn je skvělá ryba, což určitě je....jak se dá sehnat, když už nemám v rodině rybáře....asi nijak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 13 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 26 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 40 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybí salát rybí salát z cejnů salát z cejnů salat s z cejnů recepty s salát z cejna cejni na kyselo recept rybí salát recept recept na rybí salát s cejna recepty z cejnů recept rybi salat salát z cejna cejna naložené na kyselo octovy octový nálev na rybí salat recept na rybí salát rybí salát z cejna cejn recept slaný salát z cejna cejní na salát
Suroviny: cejn, voda, ocet, cukr krupice, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, cibule, majolka, sůl, pepř mletý, cibule červená, salát bramborový
Rybí salát z cejnů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZMz
6 názorů