Rybí salát z cejnů

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Ryby 6 názorů

Suroviny

2 cejni
2,5 dl vody
2,5 dl octa
1 dl krupicového cukru
1 lžička soli
bobkový list
celý pepř
nové koření
cibule
Dokončení:
250 g Majolky®
sůl
mletý pepř
1/2 červené cibule
1/2 skleničky zeleniny do bramborového salátu Karlova koruna
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkové listy a nové koření. Takto proložíme každou vrstvu. Svaříme vodu, ocet, cukr, sůl a ještě horké nalijeme na maso.

  2. Dáme do chladna, nejméně na 48 hodin. Po této době opatrně vyndáme z nálevu, zalijeme studenou vodou, propláchneme a necháme odkapat. Maso natrháme na malé kousky. Zeleninu scedíme, zamícháme s půlkou cibule, nakrájené na jemno s majonézou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme to na maso a opatrně promícháme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí salát z cejnů

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Nadja: Nakrájené porce kapra, zbavené kůže a hřbetních kostí hustě obalím v soli a dám na dno misky sůl, zasypu hustě solí. Uzavřu a dám na 3 dny do lednice. Pak ho opláchnu, osuším a na dno misky dám nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tak proložím každou vrstvu. Zaliji to octem a dám zase na 3 dny do lednice. Porce kapra pak omyji, osuším a nakrájím na tenké plátky, maso je nádherně tuhé, zaliji vodou, propláchnu, promačkám a papírovou utěrkou vysuším. Vím, že to vypadá divně, ale je to proto, aby salát nebyl slaný a kyselý. Zeleninu si vařím, aby nebyl salát tak kyselý, já jsem neměla čas, stále peču, tak jsem tam dala ze skleničky. Dnes jsem upekla štolu, zítra vánočky a bude klid na rok. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Jaromira18: a za těch 48 hodin se kosti úplně rozloží?
    Jak dlouho necháš v nálevu kapra - já nic jiného nemám.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    zizala Jen maso ponořím do vody a hned opatrně vodu scedím a ryby mírně stisknu, aby nebyly nasáklé nálevem . Není tak kyselý, každému to takhle více chutná a hlavní chuť má podle majonézy, která do sebe vtáhne vůni z naložené ryby, jinak by se okyselila a hlavní chuť by byl ocet. Můj salát musí být voňavý, mírně nakyslý a ne kyselý, protože ho dělám pro ty, které mám ráda. :-K:-K:-K Kapra nevařím, toho naložím do soli a pak do nálevu.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eja57: Zkus některou rybárnu, u nás je občas mají. Salát znám ze syrových ryb, překvapilo mě to propláchnutí vařených ryb po octové lázni. Připadá mi nelogické.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Eja57: Já mám manžela velkého rybáře, tyhle dva jsem si v mrazáku schovávala na svátky. Děkuji moc. Určitě se dají koupit, mají sice hodně kostí, ale masíčko je vynikající, salát z nich nemá chybu.:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Už jsi psala, že cejn je skvělá ryba, což určitě je....jak se dá sehnat, když už nemám v rodině rybáře....asi nijak:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí salát rybí salát z cejnů salát z cejnů salat s z cejnů recepty s salát z cejna cejni na kyselo recept rybí salát recept recept na rybí salát s cejna recepty z cejnů recept rybi salat salát z cejna cejna naložené na kyselo octovy octový nálev na rybí salat recept na rybí salát rybí salát z cejna cejn recept slaný salát z cejna cejní na salát