Plněná vajíčka s pestem
Recept ještě nebyl hodnocenVařených vajíček máme zejména po Velikonocích plnou lednici. Jednoduše je můžeme upotřebit na skvělé osvěžující občerstvení. Do bílků připravíme a naneseme krém ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vařených vajíček máme zejména po Velikonocích plnou lednici. Jednoduše je můžeme upotřebit na skvělé osvěžující občerstvení. Do bílků připravíme a naneseme krém ze…
Dobře vychucený sendvič potěší chuťové pohárky i zaplní žaludek. Jednoduché chutě jsou pak zárukou. A takové najdeme v tomto receptu. Opečený sendvič je plněný sýrem,…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, ředkvičky mají v kuchyni pestré využití. Salát z restovaných ředkviček s karamelovou zálivkou má zajímavou chuť a hodí se jako…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Snadnou pomazánku, na kterou spotřebujeme třeba i vařená vajíčka z koledy připravíme opravdu raz dva. Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je i plná vitaminů. Chuť jí…
Zúročte sklizeň blahodárné byliny medvědího česneku a přidejte ji do zdravé ředkvičkové pomazánky s domácí lučinou. Pokud ji namažete na čerstvý kváskový chleba, vytvoří…
Skvělý jarní salát, který zvládnete připravit během chvilky. Připravujete-li salát předem, promíchejte ho s dresinkem až těsně před podáváním. Pokud použijete majonézu,…
Slané koláče se hodí jako teplá večeře, ale můžeme je podávat i zastudena jako pohoštění nebo svačinu na cesty. Přípravu si usnadníme použitím listového těsta a…
Kachna s dušeným kysaným zelím je česká sváteční klasika. Tato kombinace výborně funguje i ve formě burgeru. Kachní maso a zelí v něm ještě doplníme brusinkovou…
Nekynuté karamelové koláčky jsou sladkým pokušením, které potěší milovníky karamelu i rychlého pečení. Díky jednoduchému těstu bez kynutí jsou hotové raz dva, a přitom…
Sendvič s vařeným kuřecím masem a jemně pikantní karí pomazánkou je skvělou volbou pro lehký oběd do práce nebo na výlet. Spojení šťavnatého masa a výrazné pomazánky…
Tento dobrý bramborový salát můžeme podávat například k řízkům. Zajímavou chuť mu dodávají křupavé ředkvičky. Všechny suroviny spojíme majonézou a zakysanou smetanou,…
Křupavé topinky s jemnou tvarohovou pomazánkou ochucenou česnekem a ozdobené sušenými rajčaty tvoří zajímavou kombinaci chutí. Jsou perfektní jako rychlá svačina nebo…
Z cukety můžeme vykouzlit spoustu skvělých pokrmů. Mezi ně patří dozlatova usmažené cuketové placky, které podáváme s koprovým dipem. Placky můžeme podávat jako samotné…
Grilovací sezóna je v plném proudu, připravte si tedy s námi snadné burgery, kterými potěšíte nejen pány. Základem je kvalitní hovězí maso - v tomto případě chuck roll.…
Nahořklý grep se šťavnatou dužinou je plný vitamínů. Vychutnejte si ho v lahodném spojení s šunkou, křupavými praženými mandlemi a zálivkou ze zakysané smetany a…
Kouzlo tohoto neobyčejně lahodného květáku tkví ve vaječné zapékací směsi s majonézou a zakysanou smetanou a také ve skvěle dochucené strouhance. Nasekaný toustový chléb…
Pohoštěním, které se hodí pro každou slavnostní příležitost či oslavu, jsou opečené mini chlebíčky namazané jemným tataráčkem z uzeného lososa. Tyto malé jednohubky…
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček…
Vše smícháme a používáme jako omáčku ke grilovanému masu
Na malé lžičce oleje prohřejeme pokrájenou cibuli s paprikou (2-3 minuty), vyndáme z pánve na talířek, tak aby olej na pánvi zůstal. Do tohoto výpeku dáme orestovat na…
Sushi patří k oblíbeným chuťovkám asijské kuchyně. A i u nás už má své jisté místo. Připravte si tematické pohoštění, na kterém nesmí chybět tyto sushi kuličky doplněné…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…