Rychlá jednohubková mísa
Recept ještě nebyl hodnocenJakákoliv oslava se neobejde mísy bohatě obložené jednohubkami. Pokud vám dochází inspirace, dle tohoto receptu můžete připravit rovnou dva druhy, plněná vejce a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jakákoliv oslava se neobejde mísy bohatě obložené jednohubkami. Pokud vám dochází inspirace, dle tohoto receptu můžete připravit rovnou dva druhy, plněná vejce a…
Jednoduchý salát spojuje zajímavou chuť sterilovaného celeru, vajec a šunky. Vychlazený je skvělý na přípravu lahodných chlebíčků, které potěší vaše hosty na oslavách či…
Ač se to nezdá, vepřová konzerva má různá využití. Připravit z ní můžete výbornou pomazánku s vejci a kyselou okurkou. Nejlépe si ji vychutnáte namazanou na krajíčku…
Snad žádná oslava či pohoštění se neobejde bez jednohubek s tradiční česnekovou pomazánkou. Tato je opravdu řízná, jde do ní dostatek stroužků česneku. Ten doplní jogurt…
Ze zbylých brambor a masa od oběda můžete připravit lahodnou pomazánku, jejíž příprava není nijak složitá. Pomazánka se perfektně hodí na topinky. Pokud máte rádi…
Vajíčka jsou skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Pro odlehčení jídelníčku je tak volíme jako pravidelnou potravinu. Připravit z nich můžeme také svačinový salát,…
Červená řepa je na první pohled obyčejná zelenina, která však má pozitivní účinky na naše zdraví. Z pečené řepy můžete připravit snadný salát s balkánským sýrem,…
Pečené rolky z kynutého těsta, plněné zelím a uzeným masem, jsou krásně křupavé a velice chutné. Toto drobné pohoštění zajisté potěší všechny vaše strávníky a nebudete…
Tradiční zabíjačkový prejt je pochoutkou z krve a krup. Využijte jej jako součást náplně do koláčků. Nekynuté těsto s máslem a jogurtem doplníte kupkou prejtu,…
Pomazánka s paprikovým salámem v sobě ukrývá mnoho ingrediencí, které máme obvykle všichni doma a které z ní dělají opravdovu výživnou lahůdku. Určitě ji vyzkoušejte, je…
Kombinace jemné zeleniny a výrazné chuti medvědího česneku, vytváří dokonalý kontrast, který je ideální na čerstvém chlebu. Pomazánka je vhodná na svačiny, večeře nebo…
Bylinková majonéza je odlehčená zakysanou smetanou a ovoněná koprem a nasekanou petrželovou natí. Nechte vzniklou omáčku odležet v lednici, aby se všechny chutě mohly…
Oblíbenou nádivku můžeme připravit také z květákových růžiček. Květák navíc obsahuje spoustu vlákniny, tento pokrm tak zasytí na delší dobu. Nádivku hojně posypeme…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Ředkvičky a okurky na struhadle nastrouháme na jemná kolečka, rajčátka pokrájíme na čtvrtky, zelí posekáme na nudličky a cibulku na jemná kolečka.Přidáme na kostky…
Na chuťovkách se salámem si skvěle pochutnáte při večerním sledování televize nebo jimi pohostíte milou návštěvu. Suroviny na pomazánku se mixují, takže pomazánka má…
Krémová kombinace salámu, sterilované zeleniny a lahodné majonézy nebo jogurtu, tvoří dokonalou souhru chutí. Skvělý na chlebíčky, jednohubky nebo jako samostatná…
Jako veselé a chutné velikonoční pohoštění můžeme hostům nabídnout želatinové bábovičky se zeleninou. Když použijeme formičky v jarních motivech, bude toto zajímavé…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Chřest se v posledních letech řadí mezi dražší suroviny, a proto není příliš často používán. Máte-li zrovna chřest k dispozici, připravte z něj tento výtečný salát.…
Spojení krémového tvarohu s artyčoky vytváří harmonickou kombinaci, ideální na křupavý chléb, toast nebo jako originální dip k zelenině. Pomazánka je rychlá na přípravu…
Saláty ke svačině se těší veliké oblibě. Hermelínový salát s cottage sýrem, ředkvičkami a pažitkou zasytí a dodá energii na zbytek dne. Je plný bílkovin, tuků, ale i…
Salát plný zeleniny a chutí, který můžeme mít jako lehkou večeři nebo jej podávat jako přílohu k masu. Základem je květák, ke kterému přidáme pikantní ředkvičky, jarní…
Vaječnou tlačenku nejčastěji připravujeme po velikonoční koledě. Vařená vykoledovaná vajíčka tak upotřebíme do směsi s okurkami, červenou kápií a salámem. Vše spojí…