Salát z celerů

gmptop Kuchař: gmptop

Saláty 1 názor

Suroviny

1 konzerva marinovaného celeru (0,33 l)
1 středně velký celer
150 g žlutého sýra (gouda)
150 g rozinek
1 velký pomeranč
3 zoubky česneku
majonéza z jednoho vajíčka nebo koupená - 100 ml
0,5 l tuzemského rumu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).

  2. Rozinky spařím, nechám chvíli odstát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkovitě potopeny. Nechám stát a zbytek rumu rozumně zužitkuji mírným požíváním v mezích obsahu láhve.

  3. Pomeranč oloupu, pokrájim na kostičky, přidám utřený česnek, sliji rozinky a všechno spojím v míse za pomoci majonézy. Promíchaný salát vložím minimálně na hodinu odpočinout do ledničky a podávám.

Poznámka

Maminka mě posílala na zahrádku pro cerel a tak je to cerel a basta šmidlk. :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Salát z celerů

  • Eja57 Eja57

    Och:yes: Milošu, Alžbětina cerelová narozeninová omáčka je stálicí mé kuchyně, a tohle bude taky...Ty a cerel=:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cerel v kuchyni

Zapomněl/a jsem heslo