Kuře "Aussie"

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

4 půlky kuřecích prsíček
2 lžičky soli
6 plátků slaniny
1/2 šálku hořčice
1/2 šálku medu
1/4 šálku Light kukuřičného sirupu
1/4 šálku Majonézy
1 polévková lžíce sušené cibule
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 šálek krájených žampionů
2 šálky strouhaného Colby-Monterey sýra (může být i čedar - Monterey Jack je americký polotvrdý sýr vyrobený za použití kravského mléka)
2 lžíce sekané čerstvé petrželky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vetřete do kuřecích prsíček sůl a dejte po dobu 30 minut do lednice. Opražte slaninu do křupava. Ve středně velké misce, smíchejte hořčici, med, kukuřičný sirup, majonézu a sušenou cibuli.

  2. Předehřejte troubu na 175°C. Na pánvi osmahněte prsíčka po dobu 3 až 5 minut, či do za hnědnutí. Vyjměte z pánve a dejte do pekáčku.

  3. Na každé prso dejte medovo-hořčičnou směs, dále žampiony, opraženou slaninu a navrch strouhaný sýr. Pečete v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud se sýr neroztaví. Zdobíme petrželkou a podáváme s bramborovými hranolky či rýži.

Poznámka

Kuře Aussie je populární jídlo na Fidži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře "Aussie"

Tématické fráze: colby jack syr jak nasolit kure monterey jack sýr recept monterey jack oprazena slanina do křupava recepty sýr colby monterey nasolit kure kure monterey monterei omáčka kuře pečené nasolit kukuřičný sirup light omáčka monterey