Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Recept ještě nebyl hodnocen10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme …
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
V misce rozmícháme kokos s rozpuštěným medem, vajíčkem a pokud se rozhodneme, lze i s kakaem.Těsto navrstvíme do silikonových nebo olejem postříkaných (olej ve spreji)…
Do mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu.Vykynuté ho na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 8…
Ze všech surovin zaděláme těsto, které necháme 1 hodinou kynout.Poté vytvarujeme rohlíčky (lépe válečky), dáme na plech, potřeme bílkem, posypeme mákem a dáme péct na…
Spaříme hrst vloček, přiklopíme, necháme bobtnat. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme vařené brambory, přidáme spařené vločky a ostatní suroviny, dobře…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Rozválíme listové těsto, které potřeme rozšlehaným vajíčkem.Na těsto můžeme dát, co budeme chtít. Já jsem dala sůl a mák, toť vše. Místo toho můžeme přidat sůl,…
Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho…
Děti milují rohlíky a zejména jen tak suché. Když ale zjistíte, kolik ingrediencí může obsahovat ten kupovaný, nebudete nadšení. Věnujte trochu času a energii výrobě…
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou…
V míse vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Přišleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru.Mák smícháme s moukou a kypřícím práškem. Vařečkou pak vmícháme do…
Ve vlažném mléku s droždím a s trochou cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy a spolu s dalšími přísadami zpracujeme těsto. Necháme kynout.Pak těsto…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny…
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout. Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z…
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…
Dopřát si sladký a dozlatova vypečený domácí loupák a k němu hrnek s kakaem nebo kávou - to může být návyková záležitost. Zvlášť když je upečete podle osvědčeného…
Pokud připravujete slavnostnější večeři, nesmí v žádném případě chybět amuse bouche. Maličký předkrm, který by měl nabudit chutě na další pokrm, například z listového…