Letní koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZměklé máslo promícháme s cukrem, moukou a strouhaným tvarohem.3/4 takto vzniklé drobenky namačkáme rovnoměrně do dortové či koláčové formy, dáme vrstvu ovoce a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklé máslo promícháme s cukrem, moukou a strouhaným tvarohem.3/4 takto vzniklé drobenky namačkáme rovnoměrně do dortové či koláčové formy, dáme vrstvu ovoce a…
Abych pořádně využila kosti, nejprve z nich uvaříme silný vývar, kam přidáme zeleninu a domácí nudle. Máme vynikající polévku. Co s nima pak? Vyhazujete je? Dáváte…
Na toto množství surovin používám čtvercový pekáček 24x24 cm :-) Nejprve si předehřejeme troubu na 175 stupňů. Máslo i čokoládu si v malých kastrůlcích necháme…
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru, mouky a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme vláčné nelepivé…
Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je…
Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Po změknutí je vyndáme, necháme vychladnout, oloupeme a pokrajíme na kostičky - vložíme do menšího pekáčku vymazaného máslem.…
V mase vykrojíme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny. V misce smícháme žloutek…
Na alobal si dáme kousek másla, kuře, nakrájenou bramboru, posypeme kmínem a bazalkou. Alobal zabalíme a dáme péct do pekáče ke kuřeti, které pečeme pro nás. Po…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu, postupně přimícháme kokos a mouku. Rozetřeme na plech a upečeme korpus.Všechny přísady na nugát smícháme a vyšleháme nad parou…
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli. Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením…
Máslo dáme na hlubší pánev a přidáme nakrájený pórek. Mrkev nastrouháme na velkých slzách a restujeme na mírném plameni společně s pórkem. Když je na skus, přidáme…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte sůl, lžíci cukru, máslo a vypracujte drobenku. Kvásek připravte z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Do drobenky rukama…
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte sůl, lžíci cukru, máslo a vypracujte drobenku. Kvásek připravte z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Do drobenky rukama…
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte sůl, lžíci cukru, máslo a vypracujte drobenku. Kvásek připravte z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Do drobenky rukama…
Sypké ingredience smícháme dohromady, pak přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a vše zpracujeme dohromady. V okamžiku, kdy nám vznikne drobenka, přidáme vždy po…
Z mlieka, krupice, polovice masla a soli uvaríme hustú kašu, ktorá sa odliepa od nádoby.Rožky nakrájame na kocky a na druhej polovici masla ich opečieme.Ku kaši pridáme…
Mleté maso ochutíme solí, prolisovaným česnekem a kořením, přidáme vajíčko a strouhanku. Vše propracujeme a rozprostřeme na potravinářskou fólii. Poklademe plátky…
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme do…
Uvařené vajíčka rozkrojíme a žloutky rozmícháme se změklým máslem a hořčicí. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, promícháme, dochutíme solí a pepřem,…
Máslo, sýr, majonézu a hořčici utřeme. Slaninu, vajíčka, okurky a cibuli pomeleme na masovém mlýnku. Vše řádně promícháme, dle chuti okořeníme solí a pepřem.
Cibulku osmažte na rozpuštěném másle do tmavě zlaté barvy.Vmíchejte do mletého masa, přidejte kysanou smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.Na plech dejte pečící papír…
Cibulku osmažte na rozpuštěném másle do tmavě zlaté barvy.Vmíchejte do mletého masa, přidejte kysanou smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.Na plech dejte pečící papír…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?
Retro vánoční cukroví: Sandokanovy oči, ledovky nebo tatranské řezy byly kdysi hity!
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí