

Vepřová panenka a rizoto s liškami
Suroviny 4 porce
- vepřová panenka
- rýže Arborio
- lišky nebo jiné čerstvé houby
- 1 litr vývaru
- 1 dcl bílého vína
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- bylinky - např. tymíán
- olivový olej
- máslo
- parmazán
Postup přípravy receptu
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme ze všech stran.
Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160°C na 20 minut.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku najemno, přidáme rýži na rizoto a necháme rýži obalit v oleji.
Zastříkneme bílým vínem a necháme odpařit.
Poté přidáváme vývar, dokud ho rýže snese. Po 15 minutách přidáme pokrájené houby.
Na konci přidáme kostičku másla a nastrouhaný parmazán dle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová panenka a rizoto s liškami
-
Nádhera
-
vypadá to velmi jedle
-
panenka je krásně šťavnatá a popravdě, s rizotem bych ji nespojovala, ale proč ne?
-
-
-
-
Miabello, moc pěkné
a zaručeně chutné, dobrá kombinace a máš 13.bod
-
+12
není co dodat
-
krásný recept, krásně naservírováno a nafoceno, +11 bod
-
Moc hezké jídlo
.+10
btw-nejsi náhodou Amnesia z OML?
Pokud ano tak se máme na co těšit, to je skvělá kuchařka. -
Výborně uvařené, hezky naaranžované, o chuti nepochybuji, takže další bodík +9
-
Krásná panenka, i obrázek i postup, zatím jsem panenku s rizotem neviděla až dnes na obrázku, ale s těma liškama, to nemá chybu, takže bych i asi bylo pro
-
no mňááám
-
Kristýnko, je to celé nádherné, jídlo i fotky
. Já bych si pochutnala. Lišky i panenku mám
-
Anna Kocikova:
Tanicka:
moc děkuji, konečně jsem se odvážila a vložila recept