Zeleninová polévka se zasmaženými vejci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s příravou a vařením do 30 minut 4-5 porcí Polévky 14 názorů

Suroviny

silnější plátek másla nebo 2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
2 vejce
špetka nastrouhaného muškátového oříšku - lze vynechat
špetka soli
1 l vody
nepovadlé listy květáku
kousek pórku
menší mrkev
čerstvá zelená petrželka
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový ořišek, špetku soli a usmažíme světlou zásmažku. Vyklepneme vejce, rychle rozmícháme a necháme srazit. Poté zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  2. Plamen stáhneme na minimum, osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, listy květáku a vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájený pórek a ještě 10 minut vaříme.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme lístky zelené petrželky.

Poznámka

S vaječnou zásmažkou/jíškou, kterou máme moc rádi se dá připravit spoustu druhů dobrých polévek. Můžeme použít různou zeleninu, co máme zrovna v zásobě. Polévka bude pokaždé jiná a chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninová polévka se zasmaženými vejci

Tématické fráze: zeleninová polévka s vejcem zeleninova polevka se zasmazkou zasmazka s vejcem bramborová polévka s zasmazenym vejcem polévka zeleninová s vejci polevka zeleninova s vejcem zasmažená zeleninová polévka zeleninova polevka se zasmaskou zasmazka pro zeleninovou polevku zasmažka s vejci do polevky zeleninová polévka s vejci recept zeleninová polévka s vejci mouka zasmažka z vejic zeleninová polévka s květákem a zásmažkou zeleninova polévka s porkem zeleninové polévky s jiškou a vejcem zeleninova s vejci zeleninová polévka krásná zasmažená polevka česneková polévka s vejcem

Zapomněl/a jsem heslo