Zeleninová polévka se zasmaženými vejci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s příravou a vařením do 30 minut 4-5 porcí Polévky 14 názorů

Suroviny

silnější plátek másla nebo 2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
2 vejce
špetka nastrouhaného muškátového oříšku - lze vynechat
špetka soli
1 l vody
nepovadlé listy květáku
kousek pórku
menší mrkev
čerstvá zelená petrželka
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový ořišek, špetku soli a usmažíme světlou zásmažku. Vyklepneme vejce, rychle rozmícháme a necháme srazit. Poté zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  2. Plamen stáhneme na minimum, osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, listy květáku a vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájený pórek a ještě 10 minut vaříme.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme lístky zelené petrželky.

Poznámka

S vaječnou zásmažkou/jíškou, kterou máme moc rádi se dá připravit spoustu druhů dobrých polévek. Můžeme použít různou zeleninu, co máme zrovna v zásobě. Polévka bude pokaždé jiná a chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninová polévka se zasmaženými vejci

Tématické fráze: zeleninová polévka s vejcem zeleninova polevka se zasmazkou zasmažená zeleninová polévka polevka se zasmažkou zeleninova polevka se smazenym vejcem zasmazka s vejcem zeleninova polevka se zasmaskou zeleninova s vejci polěvka ze zásmažky polevka ze zasmasky zeleninová polévka se zasmaženým vejcem recepty na polevky zeleninová polévka se smaženým s vejcem zeleninová polévka s květákem a vejcem polevka s vejci a moukou jake druhy mame zasmazky vejce do zásmažky zasmažené polévka recept zeleninová polévka polévka s vajecnou zasmazkou