Králík na smetaně po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenKrálík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 417 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,60 g |
– nasycené | 0,59 g |
– nenasycené | 0,85 g |
–– mononenasycené | 0,44 g |
–– polynenasycené | 0,41 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi…
Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji…
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a…
Králík na houbách ve smetanové omáčce je doslova svátečním jídlem. Vůně lesních hub doplní křehké králičí maso, které se díky opečení zatáhne a nevysuší. Podávejte s…
Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev,…
Výroba domácí šunky není nic složitého, obzvlášť pokud máme šunkovar. Připravíme ji z jemného králičího masa a ochutíme medem a naloženým zeleným pepřem, který šunce…
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme…
Pečená domácí sekaná, kterou spojuje jemnost vepřového a králičího masa je doplnění zeleným špenátem a vejci. I na řezu bude díky náplni vypadat hezky, takže ji můžete…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí.…
Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Maso si nameleme spolu s cibulí, slaninou, česnekem, 2 namočenými rohlíky v troše mléka a tvrdší rohlík dáme jako naposledy, aby se pročistil strojek. Do mísy k masu…
Králičí přední i zadní stehna jsem prošpikoval anglickou slaninou a česnekem. Posypal tymiánem a rozmarýnem. Dobře osolil a opepřil. Králíka jsem dal do pekáče. Zbytek…
Králičí karbanátky se sýrem jsou výbornou volbou pro všechny, kdo hledají zdravou a chutnou alternativu k běžným masovým pokrmům. Tento recept, speciálně přizpůsobený…
Maso a česnek pomeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ji spolu se všemi ostatními surovinami do mísy hnětače, pouze pepř a sůl dáváme postupně podle chuti. Sůl se…
1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme ,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu . Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek,…
Králíka si naporcujeme, cibule si nakrájíme nadrobno a dáme jí osmahnout na sádle do růžova, dáme králičí porce a necháme je celé zprudka osmahnout, osolíme, opepříme,…
Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do…
Všechny ingredience dáme do kastrolku a provaříme. Směsí přelijeme naporcované kousky králíka a necháme nejlépe do druhého dne odležet a marinovat. Druhý den dáme péct…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici. Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme.…
Rajčata spaříme horkou vodou a po vychladnutí oloupeme slupky.Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Na pánvi na troše…