Králík na zelenině v papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme na kostičky nakrájený špek a necháme pustit tuk.Přidáme olej a cibuli nakrájenou na měsíčky. Jakmile cibule začne zlátnout přidáme česnek…
Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např.na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu. Zbytek králíka rozdělíme…
V kastrole s olejem opečeme maso dohněda. Když je propečené, přidáme cibuli, po zesklovatění i česnek a pomalu dusíme. Posléze přidáme víno, rajčata a nakrájenou…
Maso vybereme dle vlastní chuti, pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.Řízky osolíme, opepříme…
Maso, játra a špek 2 x umeleme spolu s cibulí a česnekem a přidáme koření, vejce a brusinky. Formu na chlebíček vyložíme anglickou slaninou, naplníme paštikou,…
Zbylé králičí maso nakrájíme na malé kousky. Vajíčko uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozpustíme sádlo a…
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…
Králičí maso dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vývar schováme. Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky.V jiném…
Králíka dáme vařit s kuličkami pepře do mírně osolené vody(já jsem přidala i kuřecí hrudníky) a vaříme téměř doměkka. Na lžíci oleje osmahneme polévkovou zeleninu…
Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a…
Na panvici rozpálime maslo a olej, krátko opražíme pečienku, osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Potom vložíme do panvice králičie mäso a krátko opečieme z…
Na trošičke oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na malé kocôčky narezané mäso a opražíme, kým sa mäso zatiahne, cca 2 min. Vložíme na kocky nakrájanú…
Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí - raději kremžskou, složíme do pekáčku a zasypeme…
Na teflonové wok pánvi rozehřejeme mraženou zeleninu, přidáme natrhané kousky masa a dokonale smícháme se zeleninou.Nakonec přimícháme uvařenou rýži a opět důsledně…
6 vajec uvaříme natvrdo.Maso umeleme najemno, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby trochu strouhanky. Dobře propracujeme a…
Dáme vařit vodu, cca 1,5 litru s kořením a zeleninou. Do vařící vody přidáme omyté maso a vaříme do měkka. (Vodu podle potřeby dolijeme). Měkké maso vyjmeme, nechám…
Králičí maso patří mezi jemná masa a je považováno za opravdovou lahůdku. Pokud vám zbyla porce pečeného masa, zužitkujte ji do zeleninové směsi. K masu stačí přidat…
Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…
Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3…
Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme.Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí…
Králíka rozporcujeme a potřeme prolisovaným česnekem a necháme několik hodin odležet. Uzené maso a špek nakrájíme na malinké kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým…
Vykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut…
Maso rozdělíme na dvě porce, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a upevníme špejlí nebo provázkem. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso zprudka…