Králík po toskánsku

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 2,5 hodiny 4 porce Jiné maso 1 názor

Suroviny

4 porce králičího masa
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 lístky šalvěje
4 snítky rozmarýnu
hrst černých oliv
hrst sušených rajčat
4 lžíce hladké mouky
olivový olej
250 ml bílého vína
250 ml rajčatové passaty nebo drcených rajčat
sůl
voda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji.

  2. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky.

  3. Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem.

  4. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou.

  5. Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu.

  6. Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut.

  7. Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík po toskánsku

Tématické fráze: hovězí po toskánsku maso po toskánsku po toskánsku králík po italsku ryba po toskánsku recept peceny po italsku kralik po toscansku králík po toskánsku na rozmarýnu kralik susena rajcata králík recepty kralik recept po kanadsku recepty na králika wolowina po toskansku recepty toskánsko jak uvařit rychle králíka kràlik po.toskansku kralik po roskansku recept králík s parmazánem kralik po tosansku slaná polentová kaše