Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 063 kJ / 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,01 g |
Tuky | 1,58 g |
Vláknina | 11,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji.
Krok 2: Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky.
Krok 3: Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem.
Krok 4: Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou.
Krok 5: Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu.
Krok 6: Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut.
Krok 7: Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.
Zveřejněno 20. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XREl
Moje poznámka
Králík po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XREl
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 7 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí po toskánsku,
maso po toskánsku,
po toskánsku,
králík po italsku,
ryba po toskánsku,
recept peceny po italsku,
kralik po toscansku,
králík po toskánsku na rozmarýnu,
kralik susena rajcata,
králík recepty,
kralik recept po kanadsku,
recepty na králika,
wolowina po toskansku,
recepty toskánsko,
jak uvařit rychle králíka,
kràlik po.toskansku,
kralik po roskansku,
recept králík s parmazánem,
kralik po tosansku,
slaná polentová kaše
Suroviny:
maso králičí,
cibule,
česnek,
šalvěj,
rozmarýn,
olivy černé,
rajče sušené,
mouka hladká,
olej olivový,
víno bílé,
passata rajčatová,
sůl,
voda
Komentáře (2)