Domácí sekaná s králičím masem

Suroviny

300 g králičího masa z předku
300 g uzeného vepřového masa
300 g hovězího předního masa
sůl
pepř
majoránka
cibule nakrájená najemno
1 vejce
trocha strouhanky
Šťáva k sekané:
asi 100 g špeku
1 cibule
2 stroužky česneku
lžička sójové omáčky
lžička hořčice
trocha vývaru
výpek ze sekané
lžička hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do alobalu. (Sekaná zůstane šťavnatá a nepraskne). Vložíme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, pak odstraníme alobal, papír a dopečeme.

  2. Na suché pánvi rozpustíme nakrájený špek nebo prorostlou anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme hořčici, sójovou omáčku, výpek. Vše promícháme, vysmahneme a zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a provaříme.

Komentáře k receptu Domácí sekaná s králičím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.