Špekové knedlíky se špenátovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do…
Roštěnky naklepeme a okraje nařízneme, aby se nekroutily. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji.Maso vyjmeme a dáme do teplé…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a zpěníme na oleji. Přimáčkneme lisem stroužky česneku, když se rozvoní, zasypeme pokrájeným hovězím masem. Restujeme do doby, než maso pustí…
Recept je pro velký 8 litrový tlakový hrnecPřímo v hrnci na rozpuštěné slanině zpěníme cibulku.Všechno maso nakrájíme na drobné kousky. Taktéž všechnu zeleninu a…
Cibuli nadrobno nakrájíme a do světle hněda orestujeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájené maso a ještě chvilku opékáme.Hotovou směs přendáme do misky, do horké pánve…
Vejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
Žloutky ušleháme se změklým máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodou, mléko a vývar. Vše ušleháme a vmícháme nakrájené…
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou. Slijeme. Do vývaru přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.Na pánvi osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám,…
Listy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
Nejprve v pánvi na sádle zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, přidáme mleté uzené maso (lze i anglická slanina a šunkový salám), chvilku restujeme, přidáme papriku,…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova.Přidáme nasekaný česnek, nakrájená játra, uzené maso a restujeme.Pak přidáme houby, osolíme…
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Brokolici bez stonku uvaříme v osolené vodě.Nasekáme ji nadrobno a přidáme nadrobno nakrájenou papriku, uzené maso,…
Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji necháme zesklovatět.Škvarky a uzené maso jemně umeleme, nebo rozmixujeme…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a uzené maso nakrájíme.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso. Orestujeme. Přendáme do pekáčku a přidáme…
Řepu oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do hrnce, přidáme obě masa, masox a vaříme cca 30 minutMaso vybereme, zbavíme kostí a nakrájíme na…
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso nebo šunku, nakrájenou kapii…
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní…
Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Karbanátky nemusíme připravovat jen z mletého masa, skvělé jsou i z fazolí. Smícháme je s vařenými bramborami a nakrájeným uzeným masem, dobře ochutíme a smažíme na…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit.Pak je oloupeme a postrouháme na hrubé nudličky.Na trošce sádla necháme zpěnit nakrájenou cibuli,…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
Tradiční polévkou ruské a ukrajinské kuchyně je bezesporu boršč. Dobře okořeněná polévka z červené řepy, třemi druhy masa, plná zelí a zeleniny je opravdu hutná a oplývá…